25 september: En skottlossning sker i Löten vid 09.00 på morgonen. Polisen går ut med information om det inträffade på eftermiddagen samma dag. Ingen misstänks för skjutningen, och det finns inga uppgifter om att någon människa ska ha skadats.

19 september: En person i övre tonåren skjuts i benet i ett utomhusområde i Gottsunda. En person anhålls senare misstänkt för grov misshandel och grovt vapenbrott.

24 augusti: En man i 20-årsåldern tar sig till sjukhus på egen hand efter att ha blivit skjuten i foten på Gotlandsresan i Sävja.

Artikelbild

| Ett stort område på Gotlandsresan i Sävja spärrades av efter skottlossning den 24/8.

21 augusti: En man påträffas skjuten med flera skott på Jenny Linds väg i Gottsunda. Händelsen utreds som försök till mord.

17 augusti: Polisen larmades till en skottlossning på Bandstolsvägen i Valsätra. Inga uppgifter om att någon skulle ha skadats. Det finns heller ingen misstänkt för skotten. Skottlossningen rubriceras som grovt vapenbrott.

25 juni: Skott avlossades i Stenhagen. När polisen kom till platsen anträffades ingen person skadad. Under natten greps fem män som senare anhölls misstänkta för försök till mord. De släpptes senare men misstankarna kvarstår och de är skäligen misstänkta.

19 juni: Flera skott avlossades i Gottsunda Centrum. En man skadades och fördes till Akademiska sjukhuset. Polisen gick snabbt upp i stabsläge med extra många resurser som arbetade särskilt med händelsen. Händelsen utreds som försök till mord. Senare släppte polisen en bild på en av de misstänkta.

Artikelbild

| Polis undersöker ett område på Bandstolsvägen efter en skottlossning den 17 augusti. Händelsen rubricerades först som försök till mord, men rubricerades sedan om till grovt vapenbrott.

10 juni: I samband med ett storbråk avlossades skott på Djäknegatan/Kantorsgatan i Uppsala. Dagen efter kunde polisen bekräfta att en person gripits skäligen misstänkt för försök till mord. Senare greps ytterligare en person som också häktades. 21 augusti åtalades fyra män för storbråket. I oktober dömdes fyra män till olika långa fängelsestraff efter bråket.

10 juni: Skott avlossades på Blomdahls väg i Gottsunda kring klockan 13 på måndagen. Helikopter deltog i sökandet efter en gärningsman, men ingen är ännu hittad. En person är bekräftat skadad. En person kunde vid ett tillslag i Ulleråker gripas misstänkt för inblandning. En man sitter häktad sedan början av juli, skäligen misstänkt.

Artikelbild

| Polis undersöker brottsplatsen efter en skottlossning i Stenhagen den 25 juni.

4 juni: Polis kallades till Gottsundagipen efter att två personer på en moped hade avlossat skott mot en man i grönområdet. Senare uppgav polisen att en person skadats i samband med skjutningen.

2 juni: Parkeringen vid Gottsunda centrum spärrades av efter en skottlossning. Två personer på en mc eller moped ska ha avlossat flera skott. Ett vapen är hittat som undersöks.

Artikelbild

| En man skottskadades vid en skjutning vid Gottsunda centrum den 19 juni.

15 maj: Polis larmades om skottlossning i Valsätra. Larmet kom från Bandstolsvägen och polis säkrade en hylsa. Man ska även ha hittat hål i en entrédörr och innanför trapphuset ska det ha funnits ett hål i väggen.

10 maj:Skottlossning i Gottsunda utreds som mordförsök. Flera vittnen såg en person avlossa ett handvapen i sydöstra Gottsunda och polisen säkrade tomhylsor på platsen.

Artikelbild

| En skottlossning ägde rum på Kantorsgatan den 10 juni.

7 mars: Skottlossning inträffade på en innergård i centrala Uppsala sent på kvällen. Polisen hittade kulhål i väggen i en lokal som tillhörde en näringsverksamhet i området.

16 februari: En man i 60-årsåldern sköts till döds i Slavsta sent på lördagskvällen. Mordet är ännu inte uppklarat. Utredningen uppges ha hög prioritet.

Artikelbild

| Måndagen den 10 juni avlossades skott på Blomdahls väg i Gottsudna.

8 januari: Skott avlossades mot en lägenhet på Jenny Linds väg i Gottsunda. Händelsen inträffade under eftermiddagen.

LÄS MER: 16 skjutningar under 2018