Man i 60-årsåldern skjuten till döds i Uppsala

Polisen har inlett en förundersökning om mord sedan en man i 60-årsåldern skjutits till döds i Slavsta sent på lördagskvällen. Nu vädjar polisen efter allmänhetens hjälp.

16 februari 2019 23:57

Klockan 23.00 på lördagskvällen larmades två ambulanser och ett flertal polispatruller till Stålgatan i Uppsala.

– Det är ett grovt våldsbrott men vi säger inte så mycket mer än det just nu, konstaterade polisbefälet Jonas Lindgren strax före midnatt.

Ett stort område spärrades av och en polishelikopter cirklade över området, uppgav boende i närheten. En halvtimme senare meddelade polisen att en man i 60-årsåldern påträffats skjuten.

– Han var svårt skadad när vi anträffade honom. Sedan fördes han till sjukhus men där avled han, säger Linda Wideberg, presstalesperson vid polisregion Mitt.

Mannens anhöriga är underrättade, enligt polisen, som har inlett en förundersökning om mord.

– Rubriceringen är mord i nuläget. Det kan komma att ändras, men just nu är det den arbetshypotesen vi jobbar efter, säger Linda Wideberg.

Flera personer blev vittne till dödsskjutningen, som skedde utanför en bostad, enligt polisen.

– Man uppger att flera skott har avlossats och att de uppmärksammat en mörk bil som lämnat platsen. Utredningen får väl visa om den har något med det här att göra eller om den bara befann sig i området, säger Linda Wideberg.

Polisen kan dock ännu inte säga om det rör sig om en eller flera gärningsmän. Tidigt på söndagsmorgonen hade inte någon gripits misstänkt för mordet.

– Vi har ingen frihetsberövad men jobbar vidare i ärendet, bland annat genom vittnesförhör och teknisk undersökning av brottsplatsen. Sedan har vi rekvirerat en vapenhund som ska söka där i området så får vi se om vi kan få ytterligare ledtrådar, säger Linda Wideberg.

Är den skjutne känd av polisen sedan tidigare?

– Jag kan inte svara på det, säger Linda Wideberg, som heller inte vet om det fanns någon hotbild mot mannen.

Hade han själv någon form av beväpning på sig?

– Det är ingen information som har kommit mig tillhanda.

Kom någon mer till skada vid skottlossningen?

– Inte mig veterligen, säger Linda Wideberg.

Under söndagsmorgonen meddelar Uppsalapolisen att utredningen är i ett intensivt läge. Ännu är ingen person gripen eller frihetsberövad för dödsskjutningen och trots att flera förhör hållits under natten så vädjar polisen efter hjälp i jakten på mördaren.

De eftersöker uppgifter om en mörk, alternativt röd bil som färdats i och omkring området Slavsta mellan klockan 22:30 och 01:00. Bilen ska enligt uppgifter till polisen ha färdats på bland annat gång- och cykelbanor.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Jan L Lindgren