Enligt UNT:s summering larmades polisen i Uppsala om skottlossning sexton gånger under 2018.

Här är de skjutningar som inträffade i Uppsala under 2018:

5 december: På dagen konstateras att skottlossning ägt rum mot en restaurang i centrala Uppsala. Enligt vittnesiakttagelser ska skottlossningen ha inträffat någon gång under natten.

30 november: Strax innan klockan 18 på kvällen får polisen in flera samtal om skottlossning i Gottsunda centrum. En förundersökning angående försök till mord samt grovt vapenbrott inleds. En man kan senare dömas till sju års fängelse för händelsen.

17 november. Strax innan 21.30-tiden på kvällen får polisen flera samtal om skottlossning på August Södermans väg i Gottsunda. Ett skott ska ha träffat ett fönster i ett äldre pars lägenhet. Ingen person skadas. I nuläget är ingen gripen för skjutningen.

8 november. På kvällen avlossas flera skott på Heidenstams torg. En man träffas av flera skott och förs allvarligt skadad till sjukhus, där han senare avlider.

6 november. Kring halv tio larmas polisen om en skjutning i Svartbäcken. En man ska ha skjutit ett skott genom rutan i ett äldre pars lägenhet på bottenplan. En man kan senare dömas till fem års fängelse för brottet.

2 november.Två personer blir skjutna på Levertinsgatan i Gränby. En man i 30-årsåldern och en man i 20-årsåldern skadas – den äldre avlider senare på sjukhus. Händelsen utreds som mord och försök till mord.

20 augusti. En 18-årig man skjuts i båda benen på Gitarrvägen i Gottsunda. I samband med skottlossningen träffas två lägenheter i vilka det ska ha befunnit sig människor.

16 augusti.En 18-åring skjuts i en bostad på Lagerlöfsgatan i Gränby/Löten. Polisen misstänker att han beskjutits från parkeringen utanför. 18-åringen träffades i armen. Brottet rubriceras som mordförsök.

12 augusti. Polisen larmades om skottlossning vid Bruno Liljeforsgatan i Gränby. Skott ska ha avlossats mot flera personer, dock utan att någon skadats. Fyra misstänkta greps av polisen. En 19-åring kunde i slutet av oktober åtalas för skottlossningen men friades senare av tingsrätten. Åklagaren och polisen misstänkte att en konflikt mellan två släktgrenar ligger bakom skjutningen.

11 augusti.Polisen larmades om skottlossning vid Almqvistgatan i Gränby. En man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med skottskador. Mannen hävdade att skjutningen inte ägt rum vid Almqvistgatan utan på någon annan plats. Fortfarande är det oklart vad som hänt.

7 juni. En skottskadad man hittades utomhus på Kvarnbacksgatan i Kvarn­gärdet. En man i 60-årsåldern kunde i slutet av oktober dömas till 12 års fängelse för mordförsök.

30 maj.Skottlossning på Väktargatan nära en förskola där det fanns barn. En närboende fick en kula genom köksfönstret. Två personer skadades och fördes till sjukhus.

24 april. En person fördes till sjukhus efter skottlossning på Bandstolsvägen. Polisen grep tre personer. Men i november lades utredningen ned.

22 april. Efter larm om skottlossning i Gränby påträffades en bil med kulhål. Inga personskador.

27 mars. Två skotthål uppstod i ett skyltfönster när en butik vid Bruno Liljeforsgatan besköts. Ingen person skadades.

11 januari. Två män skottskadades på en pizzeria i Flogsta. En 19-åring dömdes till nio års fängelse.