Fortsatt hög prioritet för Slavstamordet

Drygt fyra månader har passerat sedan en man sköts ihjäl i Slavsta. Utredningen fortgår med oförminskad styrka, men ännu har polisen inte gripit någon misstänkt.

1 juli 2019 18:00

Sent på kvällen den 16 februari anträffades en skjuten man i 60-årsåldern utanför sin bostad på Stålgatan i Slavsta. Trots ett gediget polispådrag påträffades aldrig någon gärningsman. Sedan dess har de uppgifter om utredningen som kommit allmänheten tillhands varit knapphändiga.

– Vi är mitt uppe i utredningen kan man säga och ser små framsteg till och från. Ibland kanske man backar i utredningen när man inte kommer någonstans, och då hittar vi något strå som leder oss framåt igen, säger Cecilia Winblad, chef för grova brott på Uppsalapolisen.

Cirka tio utredare arbetar specifikt med ärendet som har fortsatt hög prioritet. En mängd vittnen har hörts men vad som framkommit vill inte Cecilia Winblad gå in på. Ingen person har frihetsberövats.

– Det är klart att vi har teorier och idéer. Vi har ju kommit framåt i utredningen men på vilket sätt kan jag inte gå in på.

Strax efter mordet vädjade polisen till allmänheten att man eftersökte en mörk, alternativt röd bil som färdats i och omkring området Slavsta mellan klockan 22.30 och 01 under mordkvällen. Bilen ska enligt uppgifter till polisen ha färdats på bland annat gång- och cykelbanor.

– Jag kan inte säga vilken roll bilen har i ärendet och om vi hittat den, säger Cecilia Winblad.

Även i frågan om mordet är en del av en gänguppgörelse eller har koppling till andra skjutningar är Cecilia Winblad förtegen, men hon utesluter inte möjligheten.

– Det är ingenting jag vill uttala mig om nu. När utredningen är klar får vi förhoppningsvis bevis så att vi kan avgöra om det hänger ihop med andra skjutningar eller inte.

Är mannen känd av polisen sedan tidigare?

– Det kan jag inte kommentera.

Tror du att ni kommer lösa det?

– Jag har goda förhoppningar på att vi kommer lösa det, absolut.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Weimer