Misstänkte serietafsaren anhållen

25-åringen som tidigare greps och släpptes misstänkt för flera fall av sexofredanden är på nytt gripen och sitter nu anhållen.

14 februari 2019 20:43

Magnus Berggren, biträdande förundersökningsledare, bekräftar för UNT att mannen har anhållits.

LÄS MER: "Han överlämnade sig själv till polisen"

– Vi har hunnit gå igenom utredningsmaterialet. Dessutom har det kommit in ny information som gjorde att vi tog det beslutet, säger Magnus Berggren.

Vad är det för ny information som kommit fram?

– Det kan jag inte säga av hänsyn till förundersökningssekretess. Nu vidtar ett intensivt utredningsarbete.

Vad är grunden för anhållandet?

– Han är på sannolika skäl misstänkt för åtta fall av sexuellt ofredande.

Åklagarna har nu tre dagar på sig att säkra tillräckligt starka bevis så att det räcker för en häktning. Annars måste mannen släppas vid lunchtid på söndag.

Polisen har sedan slutet av januari fått in ett femtontal anmälningar om sexuella ofredanden från kvinnor som berättar att en man smugit sig på dem bakifrån och tagit dem på rumpan eller mellan benen. I flera fall har kvinnorna berättat att mannen bar ett munskydd för ansiktet.

I måndags kväll greps en man med munskydd i samband med att han närmat sig en kvinna vid en busshållplats. Senare på natten släpptes mannen av jouråklagaren som ansåg att det inte fanns tillräckliga skäl att anhålla mannen, som dock fortfarande var misstänkt.

En polis med insyn i utredningen var upprörd över beslutet att släppa mannen och sa till UNT att "det är hundraprocentigt säkert att det är han".

På tisdagen inleddes en förundersökning under ledning av åklagare Pontus Melander, och det är han som nu har fattat beslut om att anhålla den misstänkte mannen.

LÄS MER: Serieofredaren: detta har hänt

LÄS MER: Åklagaren: Jag förstår att människor är oroliga

LÄS MER: Polisen: Det är självklart att det är han

LÄS MER: "Gör motstånd om någon tafsar"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!