Måsten i väskan under valborg

På valborg finns det en hel del saker som kan vara bra att ha med i väskan. Här har vi listat 5 av de viktigaste.

29 april 2019 19:58

Regnponcho

UNT har tidigare rapporterat om prognoser som visar varmt väder och strålande sol. Beskedet är nu ett annat: 6 grader och regn är mer troligt. Att ha med sig något som skyddar dig mot regnet är därför en god idé. Regnponchon kommer också väl till pass om du ska besöka en champangegallop eller undvika att bli blöt om rumpan när du sitter i ekonomikumparken.

LÄS MER: Chockbeskedet: mardrömsprognosen för valborg

Kontanter

Du som vill in på någon nation gör klokast i att besöka en bankomat. Matvagnarna i ekonomikumparken brukar även dem föredra kontant betalning. Dessutom finns alltid en risk för att valborgsbelastningen blir för mycket för kortbetalningssytemen.

Powerbank

Vill du spara minnen genom att fota med mobilen är ett extra-batteri en bra grej att stoppa ner i väskan. En del kräm kan också gå åt till att försöka ringa kompisarna. Täckning på valborg, särskilt i "eko-parken", brukar sällan palla trycket av alla samtal. I år är mobilnätet dock bättre rustat, menar telefonoperatörerna.

LÄS MER: Bristande täckning ett minne blott

En varm tröja

Även om regnet drar undan framåt kvällen och ger lite varmare temperaturer tycks det inte bli varmare än 8 grader någon gång under dagen. Den som vill slippa huttra bör därför pälsa på sig ordentligt, eller åtminstone ha med sig något varmare plagg.

Våtservetter

Det finns bajamajor utplacerade runt om i centrala Uppsala. Men bara för att det finns toalett betyder det inte alltid att optimala förutsättningar för att tvätta händerna finns.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Erik Windolf

Ämnen du kan följa