Jag har gjort klassikern – så dina vänner slipper höra på din

Dyngsura långfärdspjäxor, 17 timmar på en cykelsadel, torra bullar och skavsår lite överallt. Jag har gjort En Svensk Klassiker – så att du inte behöver.

Elliot Gustafson har gjort En Svensk Klassiker, både för sin egen och för UNT:s räkning. Nu har han insett att han plötsligt blivit irrelevant efter sin enorma uppoffring.

Elliot Gustafson har gjort En Svensk Klassiker, både för sin egen och för UNT:s räkning. Nu har han insett att han plötsligt blivit irrelevant efter sin enorma uppoffring.

Foto: Privat

Sport2024-10-08 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Eller gjort och gjort, kanske att testat stämmer bättre in på vad jag faktiskt åstadkommit. Jag kom ju bara till Oxberg under Vasaloppet, men samtidigt… Kanske att jag överlevt är ett bättre ord? Ja, men det kör vi på!

Jag har överlevt En Svensk Klassiker. För det här är bland det jävligaste jag gjort.

Nu när alla grenar över och jag vet var det gör ont vill jag skicka med någonting till er många läsare som har följt mig, och till er få som jag lyckats inspirera.

Men samtidigt kan jag ju inte säga något om de olika aktiviteterna, för de är jag ju bevisligen sämst på. En 528 år gammal man är ju fortfarande bättre än vad jag är på långfärdsskidor och ta vilken gubbe som helst från torget i Motala och han hade varvat mig runt Vättern flera gånger om.

Så vad är det då jag kan dela med mig av?

Här kommer tre anledningar till varför ingen gillar mig i dag och hur jag har kommit att hata mig själv:

  • Ingen vill höra om din träning och dina lopp

Lite som låttexten från den svenska popgruppen Raymond & Marias banger från 2004. ”Ingen sörjer när du dör, ingen ska sakna det du gör, ingen vill veta var du köpt din tröja”. Och lite samma är det med din träning och lopp, ingen vill lära sig om kolfiber och kolhydratladdning. Än mindre läsa om det, haha.

  • Vill du bli totalt ointressant – gör en Klassiker

I lunchrummet finns det två saker man kan prata om, varav helgen är en. Antingen hur den har varit eller hur den blir – vädret en annan. Och för er som ska göra klassikern kvalar en tredje in: Hur känns det? Och det har gjort att jag hatar mig själv, för jag har aldrig velat prata om vädret, helgen eller sport. Så fort samtalsämnena tar slut på krogen eller i baksätet av bilen tar de fram den direkt. 

Hur känns det? Och så bara bam: helt plötsligt är jag lika tråkig och ointressant som vilken random lantis som helst som håller på Liverpool.

  • Kroppen är inte gjord för det här

Det diskuteras flitigt i flashbacktrådar om vilken position som egentligen är kroppens naturliga. Stående? Sittande på huk? Liggande? Men en sak står klart: Det är inte springandes, simmandes, cyklandes eller skidandes i alla fall.

Så om du nu mot förmodan blir sugen på att göra typ det roligaste jag varit med om: 

Gör det i smyg, se till att ha en mer dominant hobby och stretcha rejält. 

Det här fixar du!

Elliots resa – alla delar