Tio skottlossningar under året

Hittills har det inträffat tio skottlossningar i Uppsala under 2019, de senaste i Gottsunda och Kapellgärdet.

11 juni 2019 20:27

19 juni: Flera skott avlossades i Gottsunda Centrum. En man skadades och fördes till Akademiska sjukhuset. Polisen gick snabbt upp i stabsläge med extra många resurser som arbetade särskilt med händelsen. Händelsen utreds som försök till mord.

10 juni: I samband med ett storbråk avlossades skott på Djäknegatan/Kantorsgatan i Uppsala. Dagen efter kunde polisen bekräfta att en person gripits skäligen misstänkt för försök till mord.

10 juni: Skott avlossades på Blomdahls väg i Gottsunda kring klockan 13 på måndagen. Helikopter deltog i sökandet efter en gärningsman, men ingen är ännu hittad. En person är bekräftat skadad.

4 juni: Polis kallades till Gottsundagipen efter att två personer på en moped hade avlossat skott mot en man i grönområdet. Senare uppgav polisen att en person skadats i samband med skjutningen.

2 juni: Parkeringen vid Gottsunda centrum spärrades av efter en skottlossning. Två personer på en mc eller moped ska ha avlossat flera skott.

15 maj: Polis larmades om skottlossning i Valsätra. Larmet kom från Bandstolsvägen och polis säkrade en hylsa. Man ska även ha hittat hål i en entrédörr och innanför trapphuset ska det ha funnits ett hål i väggen.

10 maj:Skottlossning i Gottsunda utreds som mordförsök. Flera vittnen såg en person avlossa ett handvapen i sydöstra Gottsunda och polisen säkrade tomhylsor på platsen.

7 mars: Skottlossning inträffade på en innergård i centrala Uppsala sent på kvällen. Polisen hittade kulhål i väggen i en lokal som tillhörde en näringsverksamhet i området.

16 februari: En man i 60-årsåldern sköts till döds i Slavsta sent på lördagskvällen. Mordet är ännu inte uppklarat.

8 januari: Skott avlossades mot en lägenhet på Jenny Linds väg i Gottsunda. Händelsen inträffade under eftermiddagen.

LÄS MER: 16 skjutningar under 2018

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Johan Heimer/Johanna Färlin