Jale tackar allmänheten för insatsen

Polischef Jale Poljarevius tackar allmänheten för den hjälp polisen fått i gripandet av mannen som misstänks för flera sexuella ofredanden. En av dem som ingrep var en ledig poliskollega.

12 februari 2019 11:02

Mannen, som är i 25-årsåldern, greps vid 18-tiden på måndagen. Enligt polisen gick han mot en kvinna, men vände sedan om.

– Mannen var på väg att begå ett nytt brott. Alla poliser har haft hypotesen att mannen haft den blåa masken för att försvåra identifiering. Men tack vare den kunde vi få en bra förvarning från allmänhet på plats, säger Jale Poljarevius, Uppsala/Knivstas polischef.

LÄS MER: Man har gripits för sexuella ofredanden - "Allmänheten slog larm"

KARTA: Här har kvinnorna ofredats

Under förra veckan bad polisen allmänheten om tips om den misstänkte mannen och Jale Poljarevius tackar de som hört av sig.

– Vi är oerhört tacksamma för allmänheten som hjälpte oss med det som ledde till gripandet.

Gripandet skedde vid en busshållplats i Ekeby bruk. Polisen skrev på sin hemsida att en privatperson hade stoppat den misstänkte mannen och tillkallade polis.

– Det var en ledig kollega som råkade vara på plats. Han är polis i botten, men jobbar inte på polismyndigheten. Men han fick bra samspel med allmänheten så deras roll var också avgörande i det här, berättar Jale Poljarevius.

Jale Poljarevius betonar att mannen kommer att vara på polisens radar, trots att mannen efter förhör frisläpptes.

– Han är inte immun på något sätt, om individen begår nya brott kommer vi att gripa honom igen. Vi kommer att göra allt som står i vår makt för att höja tryggheten, framför allt för de som blir utsatta för den här typen av brott.

Eftersom åklagare beslutat att släppa mannen ligger utredningen nu hos polisen.

– Vi kommer att köra in i kaklet för att säkerställa det vi kan i utredningen och hoppas att vi har bra möjligheter för att kunna få honom dömd.

LÄS MER: Det här vet vi om gärningsmannen

LÄS MER: Jenny Ehlde ofredades av okänd man: "Har aldrig hörlurar på mig längre"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!