Det här vet vi om gärningsmannen

Polisen vill få in tips om vem den misstänkte gärningsmannen som ofredat kvinnor i Uppsala är. Detta är vad vi vet hittills om mannen:

11 februari 2019 11:25

Flera av offren har vittnat om att mannen burit ett ljust munskydd över ansiktet under tiden då brotten begåtts.

"I några fall har han varit maskerad med ljusblå munskydd och haft en cykel med sig," skriver Jale Poljarevius, Uppsala-Knivstas polischef, på sin Twitter.

Signalementet är liknande i flera av anmälningarna. Mannen är mellan 20-30 år, uppges vara runt 170-175 cm lång, ha kort mörkt hår, bära mörka kläder, mörka sneakers och har i flera fall haft en cykel med sig.

I de flesta fall har mannen smugit sig på kvinnor i 20-årsåldern bakifrån för att sedan ta henne på rumpan eller mellan benen. Mannen har därefter snabbt tagit sig ifrån platsen.

Om man sett något avvikande, har tips om vem mannen är eller själv blivit utsatt ska man kontakta polisen på 114 14.

– Vi är i stort behov av vittnesuppgifter från allmänheten. Och, om man hör rykten om kvinnor som blivit utsatta, att man uppmanar personen att kontakta oss så vi får en bättre helhetsbild. Det finns kanske kvinnor som blivit utsatta men som inte gjort en anmälan. Vi vet inte om det finns ett mörkertal, säger Linda Winge, presstalesperson på polisens regionledningscentral.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!