Enligt uppgifter till nyhetsbyrån TT är det inte helt klart att V kommer att släppa fram en Löfvenregering vid den statsministeromröstning som planeras på onsdag. I början av veckan ska både partiledningen och riksdagsgruppen diskutera läget. Från Vänsterpartiets ledning är det locket på. Inte heller vänsterpartiets riksdagsledamot från Uppsala, Ilona Szatmari Waldau som sitter i riksdagsgruppen, vill säga något.
– Jag ger inte några kommentarer alls i det här läget, säger hon.
Det gör dock Tobias Smedberg (V), kommunalråd i Uppsala. Han kan tänka sig att ställa krav för att säga ja till mittenöverenskommelsen.
– Det skulle kunna handla om att man drar tillbaka överenskommelsens förslag att reformera arbetsrätten och införa marknadshyror mot att den nya regeringen får stöd av oss. Det är inte självklart att vi ska rösta ja till Löfven. Man jag har inte bestämt mig för vad jag tycker, säger han.
Kommunalrådet Erik Pelling (S) tror det blir en tuff diskussion inom Vänsterpartiet, men han räknar inte med att vänstern kommer att göra allvar av hoten att fälla Stefan Löfven.
– Alternativet är att det blir ett extraval eller en högerregering med M och KD som stöds av Sverigedemokraterna. Jag har svårt att tro att Vänsterpartiet skulle göra det, säger han.
Var det fel att gå med på C och L:s krav om en skrivning som helt utesluter inflytande från Vänsterpartiet. V har ju ändå stött S under många år?
– Man ska inte överdriva vad det står för. Vänsterpartiet ingår inte i samarbetet och vi har levt med en cementerad blockpolitik under många år. Nu lämnar vi den bakom oss. Då måste vi kompromissa med andra partier. Jag tycker den här överenskommelsen är ett styrkebesked. Sen förstår jag att man kan vara besviken inom Vänsterpartiet.
Om Stefan Löfven röstas fram som statsminister på onsdag, hur kommer det att gå att regera med så stora motsättningar som i dag?
– Genom att hitta breda överenskommelser med så många partier som möjligt där V också är med. Vänsterpartiet är i dag inget ytterlighetsparti som många vill göra gällande, säger Erik Pelling.
Sverigedemokraterna skulle gärna se att Vänsterpartiet röstar nej till Stefan Löfven.
– Det vore optimalt och skulle tvinga fram ett extraval. Då tror jag att Centern och Liberalerna förlorar i väljarstöd. Det gynnar oss, säger Simon Alm.
Ger V sitt stöd till Löfven så hoppas han att SD kommer att kunna stärka banden till M och KD.
LÄS MER: Smedberg (V) tvekar om ett ja till Löfven
LÄS MER: Erik Pelling (S): "Bra för Sverige med liberal politik"
LÄS MER: Lina Nordquist (L) från Uppsala: "Vi har fått igenom mer än med Alliansen"
LÄS MER: De viktigaste punkterna i uppgörelsen
LÄS MER: Solveig Zander från Enköping (C): "Överenskommelsen absolut inte ett svek"
LÄS MER: Unn Harsem, ordförande i Centerpartiet: "Det minst dåliga alternativet"