Det anser Simon Alm, gruppledare för Sverigedemokraterna i Uppsala.

– Centern och Liberalerna gick till val på att byta ut regeringen Löfven. Nu ställer dom sig bakom den. Jag tror att många väljare kan uppfatta det som ett stort svek. Speciellt om det blir så att de frågor som man ska utreda bara stannar vid utredningar. Då har de inte fått ut så mycket som de påstår, säger han.

En av huvudanledningarna är ju att hålla SD utanför makten?

– Det tror jag bara är snack och ett sätt att försöka dölja sina verkliga intentioner. Jag tror att Centern och Liberalerna inte fått igenom tillräckligt mycket av sin politik för Moderaterna. Därför väljer de att gå till Löfven.

Vad skulle de inte fått igenom?

– Det får de själva svara på. Men det finns ju en uppenbar vilja att maximera sitt inflytande, det har vi sett i här i Uppsala där Liberalerna gick samman med Miljöpartiet och Socialdemokraterna, säger Simon Alm.

Han tror samtidigt att ett mittensamarbete kan gynna SD.

– Vi kommer att försöka stärka banden till M och KD om de skulle dra slutsatsen att C och L inte är att lite på. Rimligen kommer de att försöka ta tillbaka väljare på något sätt. Det optimala skulle vara om Vänsterpartiet röstar ned Stefan Löfven. Det skulle tvinga fram ett extraval. Då tror jag att Centern och Liberalerna förlorar i väljarstöd. Det gynnar oss, säger Simon Alm.