"Folkmord" står skrivet med stora bokstäver över Segerstedthuset på torsdagsmorgonen. Även röda handavtryck och röd färg är klottrad på byggnadens fasad och dörrar.
Även Carolina Rediviva och Universitetshuset har utsatts för vandalism och att ordet "mördare" har skrivits på husen.
– Det är väldigt obehagligt för anställda och studenter. Det har gått för långt, säger Pernilla Björk, presschef på Uppsala universitet.
En av de anställda i Segerstedthuset säger till UNT att många som arbetar där är kritiska till att demonstranterna angriper byggnaderna med slagord och blodsymboler:
– Det är inte rätt sätt att få sympati för sin sak genom att vandalisera, det kostar mycket skattepengar att sanera.
Enligt den anställde är nattens klottrande ett samtalsämne bland personalen på torsdagen:
– Men jag tror bara några enstaka känner sig oroliga för sin säkerhet, de flesta är inte rädda för demonstranterna, säger den anställde.
Det har pågått studentprotester i Uppsala under en längre tid med syfte att få universitetet att avsluta sitt samarbete med Israel. För några veckor sedan rapporterade UNT om att gruppen Uppsala Academics for Palestine demonstrerade inne i Segerstedthuset, där det bland annat hördes burop och personal gick hem på grund av att de kände ett obehag. Det ledde till att huset låstes för alla andra än de anställda.
Det är i nuläget oklart vem eller vilka som ligger bakom. Uppsala Academics for Palestine säger att de inte har med vandaliseringen att göra. I ett sms till UNT skriver en anonym företrädare:
"Academics for Palestine, AFP, har ingen inblandning i att det skrevs på väggar utanför universitetsbyggnader eller någon annanstans. Vi tycker dock att det är ett uttryck av hyckleri att universitetet beklagar sig över denna ringa skadegörelse samtidigt som det vägrar ta avstånd från det pågående folkmordet av palestinier, och förstörelsen av hela den akademiska infrastrukturen samt mördandet av palestinska kollegor."
Universitetets presschef Pernilla Björk berättar att det även tidigare förekommit klotter på universiteten med liknande budskap, men att det nu har eskalerat.
– Det är tråkigt. Man måste kunna diskutera och tycka olika. Att sanera det här kostar pengar som skulle ha gått till utbildning och forskning, säger hon.
Fredrik Blomqvist som är säkerhetschef på universitetet, berättar att de ska göra en polisanmälan och att byggnaden kommer att saneras.
Kan universitetet vidta nya säkerhetsåtgärder?
– Det är det som vi diskuterar just nu. Vi följer utvecklingen som vi gjort hela den här tiden, lugnt och sansat, säger han.
Vad för åtgärder skulle det kunna vara?
– Det vill jag inte gå in på.
För en vecka sedan meddelade universitetets rektor Anders Hagfeldt att han öppnade för samarbete med palestinska studenter och forskare. Däremot vill han inte gå demonstranterna till mötes på kravet om att bryta förbindelserna med israeliska universitet. "Det är inte universitetets uppgift att ta ställning i utrikespolitiska konflikter. Det är viktigt att universitetet kan stå fritt", har han skrivit i ett svar till demonstranterna.