I ett par år har paret Dan Tibring och Josefin Ronnerfors ägt och drivit Leuftstabruks Wärdshus och konferens, med restaurang och övernattning.
– Men vi har för mycket annat att göra för att hinna med. Dan driver ett markisföretag i Tierp som har fullt upp, och jag har andra turismprojekt som jag ska arbeta med i höst. Vi hinner inte helt enkelt, säger Josefin Ronnerfors, som är den som skött ruljansen på plats på det åretruntöppna värdshuset.
Hon säger att tiden på bruket var tuff till en början men att man lyckats bygga upp en stor verksamhet med högt tryck och många bokningar. Inför årets julfirande är redan 500 julbord bokade, rekordmånga.
– Lövstabruk är ett fantastiskt ställe, rent magiskt, och vi hoppas nu givetvis att någon vill ta över och fortsätta på det vi har byggt upp med bokningar och samarbeten med lokala matproducenter. Vi slutar verkligen med flaggan i topp.
Läs mer: Så ska Lövstabruk växa
Läs mer: Lövstabruk en årlig miljonförlust
Enligt henne har flera möjliga spekulanter visat intresse, bland sker en visning samma dag som intervjun.
– Det finns intresse från krögare i Stockholm och Uppsala som förstår att det här är attraktivt. Mer än så kan jag inte säga, säger hon.
Statens fastighetsverk äger fastigheterna, och det som säljs är inkråmet och verksamheten.
Hur har det varit att driva verksamheten under förutsättningen att det är fastighetsverket som äger lokalerna?
– Hittar man ett bra samarbete med dem är all utveckling fullt möjlig, säger Josefin Ronnerfors.
I den affärsplan som stiftelsen Leuftsta tagit fram i samverkan med brukets aktörer som kommunen och fastighetverket pekas just värdshusverksamheten som en hörnpelare i konceptet Lövsta i dag och i framtiden.
– Värdshuset är något av kärnan i bruket, det betyder otroligt mycket och vi hoppas på en långsiktig lösning förstås, säger Cecilia Wretling, förvaltare av Lövstabruk på Statens fastighetsverk.
Läs mer: "Vallonbruken ett världsarv"
Hos verksamhetsansvarige på Stiftelsen Leufsta, Ulrika Borger Dåderman, hörs oro nu när värdshusfrågan inte är löst.
– Värdshuset betyder nästan allt för oss. Folk som besöker oss måste kunna äta. De har också många bröllopsfester, och bröllopsgäster här måste kunna bo någonstans, säger hon.
Just bröllop ger ofta besök flera dagar av anhöriga och andra gäster som passar på att stanna en extra dag i idyllen, eller komma dagen före.
Vare sig stiftelsen eller fastighetsverket är involverade i försäljningen, men Ulrika Borger Dåderman hoppas på en krögare med hög kvalitet och ett tydligt koncept.
– Vi behöver lyfta det unika här och sticka ut på något sätt, och koppla det till lokala producenter, säger hon.
Priset är satt till 2,9 miljoner kronor.