Lat farbror tar hjälp av tekniken

Lars Johansson funderar på om han är en teknisk bakåtsträvare – eller rent av motsatsen?

26 november 2018 11:38

Jag är inte särskilt tekniskt intresserad – utan har länge betraktat mig själv som en bakåtsträvare. Men är det verkligen sant?

När jag stängt av alarmet på mobilen sträcker jag mig efter fjärrkontrollen och slår på kaffebryggaren som jag laddade kvällen innan och tänder tre lampor med en annan knapp på samma fjärrkontroll. Några minuter senare går jag ut i köket och möts av kaffedoft och påslagen dämpad mysbelysning. Till frukost avhandlar jag e-tidningar på min padda och om jag ska ta bilen till jobbet slår jag på motorvärmaren och kollar bränslenivån via appen i mobilen. Hemma strömmar jag musik från mobilen till musikanläggningen och på kvällarna tittar jag gärna på ett avsnitt i en tv-serie från någon av streamingtjänsterna via min padda.

LÄS MER: Så fixas bästa ljudet hemma

Det här tänker jag på nu när jag under några veckor ägnat mig åt att skumma utbuden av ny teknik i hemmet. Och inser jag utrustat mitt hem med ganska mycket tekniska finesser på senare tid.

Trots det betraktar jag mig fortfarande som en lite mossig farbror när det gäller hemtekniken. Men lat och bekväm av mig. Det påminner min nya aktivitetsklocka på handleden mig om ofta: Det surrar till och står uppfodrande "Rör dig!" på displayen flera gånger om dagen.

Men så länge modern teknik kan underlätta min vardag kommer jag att fortsätta hålla mig uppdaterad. Nästa teknikinvestering kan mycket väl bli en fjärrstyrd rullgardin i sovrummet. Trots att det bara är en halvmeter mellan fönstret och sängen.

LÄS OCKSÅ: Tv eller inte? Det är frågan

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson