Tv:n ligger på utflyttningsplats

10 november 2018 09:00

Tv eller inte? Vardagsrummet är under omdaning och nu när den nya fåtöljen anlänt är det verkligen skarpt läge. Minst en sak måste ut ur rummet: Bokskåpet och tv:n ligger sämst till. För bara ett par år sedan var jag en trogen tablå-tv-tittare. Slog mig ned i soffan och tittade på Julia Roberts-filmer i direktsändning när tillfälle gavs. Gärna en hockeymatch på helgen, en och annan Rapportsändning under veckan och såhär års förstås: Vinterstudion.

Numer förblir tv:n ofta svart. Jag tittar inte mindre, men jag väljer själv när jag vill titta och då blir det från paddan. Jag börjar titta när jag vill och pausar när jag vill. Enkelt och bekvämt. Ändå står tv:n kvar där vid rummets enda hela vägg och plötsligt känner jag mig lite vilsen. Tv i vardagsrummet har ju alltid varit en självklarhet. Nu kan det bli så att den helt enkelt får flytta ut, en omöjlig tanke för bara ett par år sedan – i dag en högst rimlig lösning. Och då betraktar jag ändå mig själv som ganska förändringsobenägen.

Men så kommer tvivlet: Skippa tv nu när Världscupen på längdsskidor står för dörren? Tour de Ski? VM i Seefeld? Visst vill jag ändå se Stina Nilssons segerjubel i storformat?

Så går tankarna. Men en sak är dock klar. Överlever min tv ommöberingen så är det ändå bara på lånad tid. Den ligger på utflyttningsplats.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lars Johansson