Vittnet: Han blev träffad av två skott

"Han blev träffad av två skott, ett i axeln på höger sida och det andra i bäckenet."

13 januari 2018 01:49

Strax innan 21 på fredagskvällen larmades polisen om en skottlossning på en pizzeria i Flogsta, västra Uppsala. Det var mycket folk inne på restaurangen när ett vittne hörde att någon började avlossa skott.

– Jag tänkte på terrorism direkt. Vi sprang ut bakom huset och efter mellan 5 till 10 sekunder tog det slut. När det sedan blev tyst så tittade jag och såg en svartklädd med luva springa från platsen till en bil som stod och väntade och körde därifrån när personen hoppat in, säger vittnet.

Vittnet gick sedan tillbaka in i restaurangen och såg att en person låg ner på golvet och en annan som bars från platsen. Personen som låg kvar på golvet ska enligt uppgifter till UNT ha varit en student från ett europeiskt land.

– Skytten hade något mål, samtidigt satt ett gäng studenter på bordet bredvid och studenten hade rest sig i panik. Han blev träffad av två skott, ett i axeln på höger sida och det andra i bäckenet, säger vittnet.

Mannen som bars från platsen av de personer som han besökte restaurangen med ska ha skjutsas till sjukhus. Enligt polisen är mannen boende i Uppsala. Hans skadeläge är okänt, men han ska inte ha fått livshotande skador.

LÄS MER: Två män skottskadade på pizzeria

– Jag koncentrerade mig på killen som låg där och att få ambulans till honom så fort som möjligt, så jag såg inte vad som hände med de andra, säger vittnet.

Studenten ska ha varit i restaurangen med ett större sällskap studenter som satt vid ett långbord och hade en skiva.

– Studenten var helt oskyldig. Han har också föräldrar hemma som tänker på sitt barn. Det var hans andra dag i Sverige och han ska börja på universitet här. Tjejerna i sällskapet grät. Sådant här ska ingen behöva uppleva, det är inte ett sådant här samhälle man vill ha, säger vittnet.

Studentens exakta skadestatus är okänd, men han ska inte vara livshotande skadad. Enligt polisen har han ännu inte kunnat höras.

– Vi har också barn, man blir känslig när sådant här händer, det var så mycket panik där, man undrar vart vi är på väg, säger vittnet.

Enligt polisen ska skottlossningen ha varit en uppgörelse mellan kriminella och det mesta tyder på att studenten helt enkelt bara befann sig på fel plats vid fel tillfälle. Polisen rubricerar händelsen som försök till mord.

LÄS MER: "Har aldrig varit så många skjutningar som nu"

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!