Premiärbadade i 15-gradigt vatten

Sol, snart skolavslutning och temperaturer på upp mot 30 grader. Ansgarsskolan sjätteklassare gjorde det bästa av de senaste dagarnas rekordvärme och badade i flera timmar.

22 maj 2019 19:44

Kvicksilvret pekar på 25 grader vid sjön Trehörningen. Ansgarsskolans sjätteklassares utflykt till Fjällnora har på ren tur sammanfallit med värmen som under tisdagen gjorde Uppsala till den varmaste staden i Sverige. Snart väntar sommarlov, men sjätteklassarna har redan tjuvstartat. Under två dagars tid har man paddlat kanot och fiskat men framför allt badat. Delar av klassen hade sin badpremiär redan i april men för Joel Kärnbo är det årets första dopp.

– Det är underbart i vattnet, säger han och berättar att det helt klart varit det bästa med utflykten till Trehörningen.

Läs mer:Vattenbrist hotar stänga badet i Bälinge

För honom var det inte bara årets första dopp utan även första gången han hoppade från ett hopptorn. Påhejad av klassen vågade han först hoppa från en meters höjd – sedan två och till och med tre meter!

– Det var läskigt först men sen vänjer man sig med höjden, skrattar han.

Läs mer: Uppsala nådde bottenrekord i nederbörd

Hopptornet flyter drygt 50 meter ut från stranden och drar till sig de som vill visa att de kan dyka, göra bomben eller piruetter. Även om värmerekordet gör sig påmint i och med den gassande solen och den kvalmiga luften har vattentemperaturen ännu inte riktigt höjts. Vid ytan är det drygt 15 grader, längre ner är det endast 13 grader.

– Det är skönt att svalka sig i värmen. Efter några hopp har man vant sig och då är det snarare varmt i vattnet, säger Tulsa Nilsson innan hon och vännen Alma Omdal hoppar i vattnet med fingrarna höjda i ett peace-tecken mot solen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell