Inga extra poliser i Sävja

Polisen kommer inte att sätta in extra resurser i Sävja efter lördagens skjutning. Men de tekniska undersökningarna fortsätter och förhör med vittnen ska hållas.

25 augusti 2019 19:07

Enligt förundersökningsledare Lasse Dessle vid Uppsalapolisen genomförs på söndagen fortfarande tekniska undersökningar på Gotlandsresan i Sävja där en 20-åring blev skjuten i foten vid 17-tiden på lördagen.

– Vad det gett kan jag inte gå in på. Men vi kommer att hålla förhör med ett antal vittnen, säger han.

UNT pratade under lördagen med flera personer som hört skott och sett två personer på en moped eller motorcykel som tros ha kopplingar till skjutningen Sävjabon Ingrid Ekoff, som bor en knapp kilometer från Gotlandsresan, tyckte det hela var olustigt.

Polisen kommer dock inte sätta in några extra resurser efter det inträffade.

– Vi ökar närvaron i hela stan, eftersom det är lite oroligt. Men vi har inte några extra resurser i Sävja för just den här skjutningen, säger Lasse Dessle.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott. Ingen har ännu kunnat gripas.

Vad som kan ligga bakom skjutningen vill inte polisen säga något om på söndagen. Inte heller om den skjutne 20-åringen vill samarbeta med polisen.

Har skjutningen anknytning till Uppsalas gängkriminella miljöer?

– Det kan jag inte heller gå in på, säger Lasse Dessle.

Skjutningen i Sävja är den fjortonde som ägt rum i Uppsala i år. Så sent som i onsdags påträffades en man skjuten med flera skott på Jenny Linds väg i Gottsunda. Händelsen utreds som försök till mord.

LÄS MER: Fjorton skottlossningar under året

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Lennart Lindström