En åtalad för knivmord

En person har nu åtalats misstänkt för knivmordet på en 17-åring vid Kvarngärdesskolan i augusti. Åklagaren ser det som uteslutet att gärningsmannen kan vara någon annan. Men mannen nekar.

6 december 2018 10:13

Det var den 19 augusti vid 21.30 tiden som polis fick larm om att det var stökigt utomhus vid Kvarngärdesskolan. Ett antal personer var enligt larmet inblandade i bråk och enligt uppgift skulle tillhyggen ha synts till.

Bråket ledde fram till att en 17-årig pojke fick så svåra skador av ett knivhugg i bröstet att han senare avled.

Några dagar senare greps två personer, båda i 20-årsåldern, misstänkta för inblandning. En person släpptes efter en tid. Den andra av dem åtalas nu, misstänkt för knivmordet.

– Vi har två vittnen som pekar ut honom, och även andra uppgifter från personer på platsen. Jag ser det som uteslutet att det kan vara någon annan, säger åklagare Anne Sjöblom

Enligt Anne Sjöblom har mannen utdelat två knivhugg i bröstet mot 17-åringen, varav ett var dödande. De åtalade nekar och uppger att han inte ens var på platsen.

Mannen åtalas också för ringa narkotikabrott. Enligt åklagare har han dagarna kring knivdådet använt substanserna tramadol, alprazolam och cannabis.

­– Min klient förnekar, han har ingenting med den här händelsen att göra, säger den åtalade mannens advokat Leif Eriksson. Enligt advokaten finns det ingen röd tråd i händelseförloppet.

– Det finns många olika vittnesuppgifter och har varit en trasslig och bökig situation. Vi hoppas och tror på en friande dom, säger Leif Eriksson.

LÄS MER: Pappan om sorgen

Efter dådet hölls en manifestation mot våld, droger och kriminalitet, där den mördade tonåringens pappa Yaser Aba Hadid medverkade och höll tal.

Där sade han att hans son var en blomma som aldrig fick växa upp.

– Barnen blir inte blommor – de blir taggar – om vi inte tar hand om dem.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Skeri

Ämnen du kan följa