17-åring knivdödad vid skola

En 17-årig pojke avled efter ett knivbråk vid Kvarngärdesskolan i Uppsala sent på söndagskvällen.

19 augusti 2018 22:35

– Han blev knivhuggen i bröstet, säger Linda Wideberg, presstalespeson vid RLC Uppsala.

Polisen larmades vid 21.30-tiden om att det var stökigt utomhus vid Kvarngärdesskolan. Ett antal personer var enligt larmet inblandade i bråk och enligt uppgift skulle tillhyggen ha synts till.

- Det var en privatperson som larmade om bråket. Det fanns grupperingar av personer utanför skolan men jag vet inte exakt hur många det rör sig om, säger Linda Widerberg..

Polisen ryckte ut med stora resurser, och flera ambulanser skickades till platsen.

— Där fanns det en person som var knivhuggen och ganska illa däran. Han fördes direkt till sjukhus, säger Per Bjurström, befäl vid polisens regionledningscentral.

Vid 23-tiden meddelade polisen att pojken avlidit på Akademiska sjukhuset. Ärendet rubriceras som mord, alternativt dråp. Vid 04-tiden på morgonen hade två personer, båda i 20-årsåldern, gripits för inblandning i gärningen.

— Den ena är gripen och den andre är anhållen. Vi hittade dem på olika platser i Uppsala när vi har genomfört diverse utredningsåtgärder, säger Per Bjurström.

Båda gripandena ska ha gått odramatiskt till enligt polisen. Det är ännu inte känt om de misstänkta förhörts och vilken inställning de har till misstankarna.

17-åringen var en av flera skadade personer på brottsplatsen, men den ende som behövde föras med ambulans till sjukhus.

- Det finns två målsägande i det här ärendet. En annan person har blvit slagen i huvudet . Brotten rubriceras som mord respektive försök till mord, säger Linda Wideberg.

De båda misst'änkta gärningsmännen ska förhöras under dagen.

.

 

 

— Det var rörigt på platsen och den allvarligare händelsen har överskuggat det andra, men vi håller på att samla in information och bilda oss en uppfattning om vad som hänt, sade Per Bjuström under natten.

Ett stort område runt skolgården spärrades av efter händelsen och polisens tekniker arbetade för att säkra spår på platsen. Under morgontimmarna hävdes avspärrningarna. Polisen är angelägen om att få kontakt med vittnen till händelsen vid skolan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Tjernström/Anna Bill