På sajten Ask.fm får användarna frågor, anonyma eller öppna, som man får välja om man vill svara på och publicera på sin profil. Förra läsåret var det många elever på Valsätraskolan som fick kränkande frågor skickade till sig.
– Det kunde till exempel vara ”Varför är du så ful” och såna frågor, säger Johannes Kreuger som går i 8D och som inte själv har Ask.fm men som känner till flera andra som känt sig ledsna över frågor de fått.
LÄS MER: Mobilfritt - bra eller trist?
Julia Aldin, som också går i 8D, säger att det är en mobbingsajt och att hon inte förstår varför den finns.
– Jag har flera kompisar som fått taskiga kommentarer där. De tog det bra, men det skulle inte jag göra så jag vill absolut inte vara med, säger hon.
Den här terminen är problemet mycket mindre, enligt rektor Tomas Rylander, som inte känner till att några elever ska ha blivit kränkta de senaste månaderna.
– Troligen för att vi har pratat mycket i klasserna om hur man agerar på internet och farorna med sajten, säger han.
Att ha koll på att elever inte blir kränkta på nätet är väl en del av en skolas antimobbningsplan?
– Ja. Problemet är att sådan mobbing ofta också händer på fritiden. Vi säger åt elever att om någon skriver något dumt på nätet, så spara texten för annars kan vi inte göra något åt det.
Ett problem med sajten är dock just att frågeställaren kan vara anonym. Ask.fm är en lettisk chattsajt som började bli vanlig bland svenska ungdomar för ett par år sedan. Den har fått mycket kritik, bland annat från antimobbningsorganisationen Friends.