Tidigare i veckan skrev UNT om Svenska Kocklandslaget som var på plats i Luxemburg för att tävla i Culinary World Cup 2022. Tävlingen innehåller två delmoment, ett som avgjordes i lördags och ett som avgjordes i tisdags. För det svenska landslaget gick det bra i båda, där man nådde guldnivå i varmkök och silvernivå i Chef's table, där laget presenterade en avsmakningsmeny med fokus på svenska och lokala smaker. Sedan blev det några dagars väntan innan resultatet presenterades.
– Vanligtvis behöver man ha dubbla guld för att nå pallen. Men vi hade en liten förhoppning om att kunna nå en bronsplats, säger Jens Ericsson, general manager för Svenska Kocklandslaget, och fortsätter:
– När det annonserades att Norge tog bronset så tändes ett litet hopp om att vi skulle kunna ta silvret.
Och silver blev det. Guldet gick till Schweiz, som enligt Jens Ericsson var för bra den här gången.
– Vi är jättenöjda och det är superkul. Vi blev lite överraskade att det blev medalj, men vi levererade allt som vi skulle och vi hade en bra känsla i gruppen, säger han och fortsätter:
– Vi har varit på pallen alla gånger det har varit VM sedan i början av 2000-talet så det känns fantastiskt att vi fortsätter med det.
För Jens och de svenska coacherna blir det inte många dagars vila innan man tar sikte mot nästa utmaning.
– Från och med nästa vecka tar vi sikte mot Culinary Olympics som avgörs i februari 2024, säger Jens Ericsson.