Smygtitt på nya krogen – här öppnar nya Kött, Kök & Bar

Bredvid Plock på Dragarbrunnstorg är arbetet i full gång. Det är nya Kött, Kök & Bar som håller på att växa fram bakom väggarna.

Anders Törnkvist, en av fem delägare i Plockgruppen som ska öppna den nya restaurangen Kött, Kök & Bar i Uppsala.

Anders Törnkvist, en av fem delägare i Plockgruppen som ska öppna den nya restaurangen Kött, Kök & Bar i Uppsala.

Foto: Axel Hilleskog

Uppsala2022-08-25 20:00

– Det börjar kännas. Nu är det puls, säger Anders Törnkvist, delägare i Plockgruppen som driver fler krogar i Uppsala.

Gamla Kött, Kök & Bar låg på Väderkvarnsgatan. Då en renovering av den förra fastigheten drog ut på tiden beslutade Plockgruppen sig för att nyetablera sig på Dragarbrunnstorg, vägg i vägg med systerkrogen Plock.

undefined
Anders Törnkvist, en av fem delägare i Plockgruppen som ska öppna den nya restaurangen Kött, Kök & Bar i Uppsala.

Tidigare var tanken att kunna öppna nya Kött, Kök & Bar redan i september. Till följd av en andra pandemivåg och andra faktorer så ser premiären ut att dröja lite. Anders Törnkvist hoppas på att kunna öppna någon gång runt årsskiftet. 

– Vi kommer att öppna när vi känner oss redo. Vi vill inte stressa fram något.

undefined
Uteserveringen används nu utav systerkrogen Plock. Förhoppningen är att kommunen ska flytta på några av cykelställen utanför så att uteserveringen kan få växa.

Konceptet från gamla restaurangen kommer att vara sig likt.

– Man kommer att känna igen sig från gamla Kött, Kök & Bar. Det kommer att vara som det en gång var – fast mer 2022. Det har ju hänt lite sedan 2015.

Nya Kött, Kök & Bar kommer att fungera som ett komplement till Plock. Tanken är att Plock ska vara det festligare och livligare stället, medan Kött, Kök & Bar ska vara lite lugnare.

Kan det bli en intern konkurrenssituation mellan Plock och Kött, Kök & Bar?

– Vi tror snarare på att det blir ett komplement. På Plock har vi smårätter och här kommer vi servera större rätter samt ha mer fokus på vin.

Vad tänker du generellt om konkurrensläget nu när ni ligger mer i city?

– Vi har som utgångspunkt att all konkurrens är bra. Det håller oss på tårna och vinnaren i slutänden är alltid gästen, säger Anders Törnkvist.

undefined
Än är den blivande krogen en byggarbetsplats. Men i november hoppas man på att själva bygget ska vara klart.

Dragarbrunnstorg är i förändring. Butikerna som legat här har till stor del försvunnit och restaurangerna börjar ta över. Utöver Kött, Kök & Bar finns även planer hos en annan aktör på att eventuellt starta ytterligare en krog i samma hus.

Castellum är fastighetsägare till huset vid Dragarbrunnstorg där Plock ligger i dag. Robert Ahlstedt är affärsområdeschef på Castellum.

Har ni en vision om att göra Dragarbrunnstorg till ett centrum för restauranger?

– Det är ett publikt läge. Vi ser ingen gigantisk skillnad mellan restaurang- och butiksverksamhet, båda är centrumverksamheter. Vi försöker ha den verksamhet som passar bäst för läget, säger han.

Gants gamla lokaler står i dagsläget tomma. Robert Ahlstedt vill inte i nuläget kommentera de preliminära planerna på om ännu en restaurang kommer att starta i lokalen.

– Vi har diskussioner som är långt gångna, men vi vill förmedla mer om det längre fram.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!