Orsaken till stängningen var att fastigheten där Kött, Kök & Bar tidigare låg skulle byggas om. Men projektet som gick under namnet Cykelfabriken drog ut på tiden eftersom fastighetsbolaget Oscar Properties inte fick de ekonomiska kalkylerna att gå ihop.
Nu, nära sju år senare, väljer Plockgruppen som äger Kött, Kök & Bar, i stället att öppna på Dragarbrunns torg intill sin andra restaurang Plock.
– Vi har väntat på rätt tid och på rätt lokal. Hade det inte kommit en pandemi i vägen hade vi troligen öppnat tidigare, säger Anders Törnkvist, delägare i Plockgruppen.
Den nya lokalen, där tidigare möbelkedjan Norrgavel och klädkedjan Marc O'Polo hade verksamhet, är på omkring 500 kvadratmeter. Tanken är att restaurangen, som förr var ett populärt ställe för köttätare, ska öppna någon gång under hösten.
– Vi kommer att ha två avdelningar, en restaurangdel och en bardel med loungehäng. Matmässigt blir konceptet liknande det vi hade tidigare där man väljer sitt protein och sina tillbehör, fast med en liten ny twist, fortsätter Törnkvist.
Nyligen uppdaterade Kött, Kök & Bar sin Facebooksida med en bild på en hand som sträcks upp från en grav. Bilden och budskapet har lett till flera positiva reaktioner som nått ägarna.
– Jag är helt överväldigad. Det är nästan så att jag blir tårögd när jag tänker på det, säger Anders Törnkvist.
Övriga delägare i Plockgruppen är Mats Naesström, Stefan Wahlstrand, Tony Thörnlund och Tomas Heller.