När stölderna avslöjades polisanmäldes sköterskan och åtalades senare. Arbetsgivaren anmälde också sköterskan till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) som inledde ett tillsynsärende för att avgöra om hennes legitimation skulle dras in. Sköterskan fick möjlighet att yttra sig över anmälan och kallades till två möten med Ivo men dök inte upp och hörde inte av sig.
Ivo ansåg att sköterskan, genom att inte komma på möten eller ta kontakt på annat sätt, systematiskt undanhöll sig myndighetens granskning. De vände sig till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd (HSAN) och begärde att hennes legitimation skulle dras in, vilket HSAN nu också beslutat. Inför beslutet lämnade sköterskan in ett yttrande där hon uppgav att hon låtit bli att svara på Ivo:s uppmaningar eftersom hon mått psykiskt dåligt men i nuläget var beredd att delta i ett möte med myndigheten.
HSAN låter sköterskans förklaringar passera och slår fast att hon "visat sig uppenbart olämplig att utöva yrket som sjuksköterska" eftersom hon hållit sig undan Ivo:s tillsyn. Hennes sköterskelegitimation dras därför in med omedelbar verkan. Beslutet kan överklagas till förvaltningsrätten.
Tablettstölderna i Uppsala pågick under de två månader kvinnan arbetade på platsen. Hon erkände gärningarna och dömdes till villkorlig dom och dagsböter. Sköterskan var sedan tidigare misstänkt för liknande stölder på flera arbetsplatser i Uppsala län men utan att det lett till åtal eller arbetsrättsliga åtgärder.