Idag firar Leijon Stenugnsbageri & Konditori sju år. De slog upp dörrarna i Salabacke 2017 och har efter det öppnat ett bageri i Rosendal.
För att nu markera jubileet meddelar Leijon Bageri att de nu expanderar sin verksamhet ytterligare.
– Vi planerar att öppna ett nytt bageri i Luthagen under hösten, berättar Frida Leijon.
Hon fortsätter:
– Än så länge har vi inget exakt datum om när vi öppnar upp eftersom lokalen, som tidigare var en blomsterbutik, behöver renoveras innan vi kan slå upp dörrarna. Det nya bageriet kommer att ligga på Ringgatan 35, precis bredvid Handelsbanken.
Varför har ni valt att rikta in er på just Luthagen?
– Sedan vi öppnade vårt första bageri har vi alltid haft ögonen på Luthagen som en potentiell plats för expansion. Läget har varit aktuellt under alla dessa sju år, och när ägaren av Gullvivans blomsterbutik bestämde sig för att sälja, kände vi att det var rätt tidpunkt att slå till.
Bakom bageriet står grundarna Frida Leijon och Susanna Leijon som med nyfikenhet, driv och ambition har byggt upp ett konditori som snabbt blivit känt för sina bakverk av högsta kvalitet.
Frida Leijon vann priset som årets konditor 2016 och även konditorernas konditor 2018 och 2021. Tidigare i år vann bageriet även UNT:s pris för bästa semla.
Dessutom har de över 10 000 följare på sin Instagram och var med och skapade Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias bröllopstårta tillsammans med Mattias Ljungberg och Fredrik Borgskog år 2015.
Vad har gjort er så framgångsrika?
– Vi har alltid satsat på hög kvalitet och bra service, och vi tror att det är det som gjort oss så populära, förklarar Frida Leijon.
Hon erkänner också att det har varit utmaningar längs vägen, särskilt när det gäller att hitta personal och hantera logistiken.
– Vi kommer att köra vidare på samma koncept i Luthagen och hoppas att det finns ett intresse och att folk i området kommer att uppskatta vad vi har att erbjuda, avslutar hon.
Det nya bageriet väntas öppna senare i höst och kommer att erbjuda ett liknande utbud som det populära originalet i Salabacke och Rosendal, med fokus på kvalitetsbakverk och en hemtrevlig atmosfär.