Här hittar du Uppsalas bästa semla

Leijon Stenugnsbageri & Konditori är vinnaren av UNT:s semmeltest 2024. Vi åkte dit för att gratulera dem till deras vinst.

Ägaren och konditorn Frida Leijon var glatt förvånad över utnämningen.

Ägaren och konditorn Frida Leijon var glatt förvånad över utnämningen.

Foto: Adam Wrafter

Uppsala2024-02-10 09:00

Med fettisdagen bara några dagar bort är det viktigt att veta var man kan hitta goda semlor. UNT har med hjälp av en expertpanel funnit stans bästa. Stället för den godaste semlan i Uppsalas stavas Leijon Stenugnsbageri & Konditori. När UNT besöker deras bageri i Sala backe är ägaren Frida Leijon på plats – och glatt förvånad över utnämningen.

– Det är väldigt kul, vi har aldrig legat i topp för semlor förut, säger Frida Leijon.

undefined
Ägaren och konditorn Frida Leijon var glatt förvånad över utnämningen.

Bageriets semla säger hon inte är så speciell, utan är "en väldigt klassisk semla". Men svaret på vad som gjort den till Uppsalas bästa menar hon är råvarorna de använder.

– När vi tog fram våra semlor så ville vi bara använda rena råvaror. Den är bakad på smör, riktig grädde och riktiga mandlar. De innehåller inga konstigheter. Det hoppas vi att folk märker.

Inne på det lilla bageriet hålls det ett högt tempo. Med mindre än en vecka kvar till semmeldagen bakas det kardemummabullar för fullt. Stora degar knådas och fyllda plåtar står på jäsning redo att gräddas. Förra året sålde bageriet mer än 5000 semlor och i år förväntar de sig att det blir ännu fler.

undefined
Förra året sålde bageriet över 5000 semlor. I år förväntar de sig att de säljer ännu fler.

– Fettisdagen är vår största dag på hela året, då har vi alla inne och lite till. Vi kommer att ha att göra, men det är kul.

Utnämningen till Uppsalas bästa semla tror hon också kommer att öka antalet besökare nästa vecka.

– Vi kommer får sälja mer semlor tror jag. Men det betyder bara att vi får jobba lite hårdare, säger Frida Leijon glatt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!