Vi kliver av ettans buss på station Svärdsliljegatan i östra Sala backe, den långsmala tarm mellan Sala backe och Årsta som är ett resultat av kommunens arbete att skapa nya stadsdelar attraktiva att bo i. Eftersom kommunen äger hela marken har de också varit drivande i vad östra Sala backe ska vara och lanserat det som "en stadsdel med människan i centrum".
Men vad kännetecknar en sådan stadsdel?
Inne på frisersalongen By M&S på Fyrislundsgatan, står Morris Barssom och drar med rakapparaten i nacken på Hikmet Isirgan. Båda bor i kvarteren runt omkring.
– Jag älskar östra Sala backe. Det är den nya kärnan, lugnt men ändå nära till Boländerna, till Gränby och till stan, säger Morris Barssom som haft sin frisersalong i kvarteret i fem och ett halvt år.
Det är nära till annat, men vad har östra Sala backe som sitt eget?
Morris och Hikmet blir tysta och funderar en stund.
– Det är hemma. Och när fler unga med barn nu flyttar in i de nybyggda husen så blir det också levande, säger Morris Barssom.
Hikmet Isirgans lugg blir kortare och kortare när Morris går fram med saxen.
– Jag tror att det här är en plats för de som vill bo centralt men har lite mindre pengar. För mig är själen här Källparken. Gå dit så kommer du förstå, säger Hikmet.
Stegen går mot Källparken, denna stora stadsdelspark som anlades 1955 som snarare tillhör Sala backe än östra Sala backe. Här porlade tidigare en källa mellan träden. När det byggdes bostäder sprängdes källan men sedan några år är den tillbaka i konstgjord form.
Det är full fart på bänkarna invid källan. En kvinna ropar med hes röst:
– Förr hette det pölsestan, den här delen av stan, för det var bara arbetare som bodde här.
Men i parken syns inget av den gamla arbetaridentiteten. Här finns boulebana, amfiteater, klättervägg och en pastellfärgad lekplats där sexåriga Smilla Eklund leker balettshow.
– Det måste vara tyst i publiken, domderar hon när hennes barnvakt Lena Roswall ska försöka sätta ord på östra Sala backes identitet.
Lena Roswall har bott här i sju år i en av Uppsalahems hyresrätter. För hennes del var valet av östra Sala backe en avvägning mellan vilka bostäder som fanns lediga och en vilja att ha nära till stan.
– Det här är den grönaste delen av staden öster om ån, och det gamla möter det nya. Mycket gamla människor bor i hyresrätterna medan många unga har flyttat in i de nya bostadsrätterna vid Fyrislundsgatan.
I handen har Lena en påse med bullar från Bageri Brantingstorg i Sala backe som är en central punkt för flera av dem som UNT pratar med. Men i själva östra Sala backe är det ont om kaféer där folk samlas. Sushirestaurangen Natsu Sushi är en av få restauranger i området. Där sitter tre glada blondiner från olika delar av stan.
– Vi brukar ses här och äta. För mig är östra Sala backe bostäder och sushi, säger Ines Aarnio som bor i Flogsta.
Bostäderna, de som skulle locka nya grupper hit, med banbrytande arkitektur i klimatsmarta material har också fått kritik. På Facebooksidan "Uppsala i mitt hjärta" väller kommentarer in: "Fruktansvärt", "Brötigt och stökigt" men också "Suveränt bra". En kvinna som är kritisk gungar sitt barnbarn i Källparken. Hon tycker att bostäderna som skulle förbinda Sala backe med Årsta i stället har splittrat stadsdelarna.
– Vi kallar huslängan för Årstamuren. Nu ser vi inte Årsta längre för de nya husen är så höga.