Häromdagen berättade vi om Uppsalabon Johan, som i över ett år plågats av vad han tror är loppor. Han har sökt hjälp hos vården, men inte blivit trodd. Han har frågat sig om han håller på att bli galen, men menar att mobilfilmerna han tagit på något som rör sig på hans kropp talar emot det.
Reportaget har väckt mycket engagemang och empati hos läsarna. Mejlen strömmar in till redaktionen.
"Det är med stor medkänsla jag läser, vilken plåga!", "Jag blev mycket berörd av artikeln. Så utlämnad och ingen kan ge ett svar" och "Mitt hjärta blöder för den stackars mannen" är några av många reaktioner.
– Jag blir rörd av alla sympatier och förslag, säger Johan.
Johan heter egentligen något annat. Han vill vara anonym, främst för att han jobbar som läkare, men ville berätta om sin situation i hopp om att hitta någon med liknande erfarenhet eller att någon expert ska vilja ta sig an hans fall.
Flera läsare berättar att de själva har eller har haft liknande symtom som Johan, här är några av vittnesmålen: "Jag har samma problem som mannen i artikeln. Är sjuksköterska." "Det här liknar något som min vuxna son drabbats av." "Har inte sett något som kryper men annars stämmer allt med Johans berättelse. Detta är inte inbillning, hälsa Johan det." "Själv sökte jag vårdcentralen, men en ointresserad AT skrev ut kortison."
Johan tar tacksamt emot berättelserna, men vill passa på att förtydliga att han ju inte längre har hudutslag eller kliande bett.
– Några repliker antyder det. Det är det återkommande krypandet och kittlandet som stör mig. Det påminner mest om känslan när knott eller mygg landar och kryper, med den skillnaden att de även kryper innanför kläderna och ibland i öron och näsa.
Vissa spekulerar i vad det skulle kunna vara för insekt eller åkomma. Vägglöss, skabb, trips och autoimmun hudsjukdom är några gissningar.
Några läsare har idéer om hur krypen skulle kunna fångas så att de kan analyseras. En aspirator (alltså en insektssug) eller åtsittande plastmössa är ett par av förslagen.
Flera har också tips på experter som Johan kan kontakta. En av dem som mejlat är själv forskare inom parasitologi och skriver: "Jag har bland annat jobbat med kvalsterproblem i hönsbesättningar under många år och stött på liknande problem som beskrivs här."
– Det låter lovande, säger Johan som nu håller på att gå igenom de tips han fått.