Dels går åsikterna isär gällande huruvida det är rätt sätt att hantera EU-migranternas olagliga campande, dels oroar sig vanliga privatpersoner för att de inte kommer kunna använda parkeringen under helger.
Signaturen Linda3 skriver: "Är problemet att parkeringarna används på "fel" sätt eller att det är just EU-migranter som använder dem, kan man undra."
LÄS MER: Så motiverar Skolfastigheter AB bommen
Bengt-Göran menar att det är "ännu ett steg i riktningen mot gatedcommunitys". Men får svar av Ander H som menar att "en bom är en enkel lösning för att slippa olaglig parkering och camping, men är lätt att promenera runt".
MortaDerad skriver "Problemet är ju inte att det är just s.k. Eu-migranter. Folk skulle reagera exakt lika negativt om det vore skåningar, grönlänningar eller norrmän som betedde sig på samma sätt. Grundproblemet är att det finns personer som ockuperar annans mark, bygger läger och skräpar ner och myndigheterna verkar ju sakna vilja och förmåga att lösa problemet. Då är det ju givetvis fullt rimligt att fastighetsägare försöker lösa det innan det blir ett läger".
Birgitta Avholm som kommenterat på Facebook brukar använda sig av parkeringen. "Det är tråkigt att inte kunna parkera där på helger. Det är där vi alltid ställer oss för att gå våra konstrundor. Vi vet inte hur vi skall fixa det på ett vettigt sätt. Jag har aldrig störts av de boende på parkeringen, men tyckt synd om dem på vintern."
Intill parkeringen promenerar kollegorna Peter Hedberg och Jan Ottosson, som båda jobbar på Ekonomikum intill Vasaparken. Peter Hedberg, som är före detta elev på Katedralskolan, säger att han inte hunnit reflektera så mycket kring bommen, men säger att han förstår problematiken.
– Det finns ju ont om parkeringsplatser och det är väl egentligen en lärarparkering. Men det är svårt att värdera om det är en bra eller dålig åtgärd.
Jan Ottosson är däremot på det klara med vad han tycker om bommarna.
– Jag tycker att det här visar att Uppsala kommun måste göra en stor humanitär insats för EU-migranterna. Sådana här repressiva åtgärder har aldrig löst problemet med fattigdom.
Han menar att kommunen med enkla medel skulle kunna förbättra gruppernas situation.
– Att man väljer den här vägen tycker jag visar på en förskräcklig undanfallenhet på kommunen för främlingsfientliga krafter. Det finns ju ett hat mot EU-migranterna.
– Jag håller inte med om att det är ett tecken på att främlingsfientliga åsikter får genomslag. Jag tror snarare att det handlar om att kommunen är en stor organisation med knappa resurser. Det var inte beredda på den här problematiken och ingen vågar ta i det. Nu blev bommen en slags lösning, säger Peter Hedberg.
– Men den löser ju inte grundproblemet, kontrar Jan Ottosson.
– Nej, det håller jag med om, säger Peter Hedberg.
LÄS MER: Reportage från i vintras om EU-migranternas bostadssituation