Lördagsmorgon i Svartbäcken – rusning till bröd och bullar

Utanför det nyöppnade bageriet Kroasang ringlar sig kön lång under lördagsmorgonen. För de morgonpigga blir det kanske bröd eller bullar, men Johanna Dahlborn tror att caféet kan behöva stänga tidigt idag – för allt kan ta slut.

Kö utanför Kroasang i Svartbäcken.

Kö utanför Kroasang i Svartbäcken.

Foto: Kjell Sjöberg

Uppsala2024-08-31 08:43

För att nå fram till det nyöppnade bageriet i Svartbäcken behöver man köa i en halvtimme när klockan är åtta på lördagen.

– Det går bra för oss, men jag hinner inte riktigt prata just nu, säger Johanna Dahlborn när UNT ringer.

Hon har tillsammans med Kalle Pettersson öppnat bageriet med det svensk-franska utbudet.

Förra helgen tog utbudet av bröd och bakverk slut, så Kroasang fick stänga tidigare. Idag kan det sluta likadant enligt Johanna Dahlborn.

– Det finns nog en chans att vi behöver stänga tidigt även idag, vi får se!

undefined
Johanna Dahlborn tror att de kan behöva stänga bageriet tidigt även denna helg, för att brödet kan ta slut.

Särskilt populärt är bakverken gjord på samma deg som croissanter, berättar Kalle Pettersson.

– Croissanterna är slut, de går väldigt fort, säger han strax innan 11 på förmiddagen.

Då är det fortfarande kö utanför bageriet, men det har lugnat sig något.

– Det är många stammisar här, som bor i området, men också en del långväga kunder. Några passerade Uppsala på väg till fjällen, säger han.

undefined
Den som kommer först har mycket att välja på, men redan vid 8 på morgonen hade en hel del bakverk gått åt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!