Den tidigare delikatessbutiken låg länge ute till försäljning innan den till sist fick två nya ägare i våras. Bagarna Johanna Dahlborn och Kalle Pettersson kollade mest på lokaler för skojs skull när de snubblade över den lilla kvarterslokalen i Svartbäcken.
– Den andades verkligen bageri och kändes helt rätt, så vi slog till, berättar Johanna Dahlborn, som är mitt uppe i att måla lokalen när UNT ringer.
Tanken med det nya bageriet på Styrbjörnsgatan är att baka allt från grunden med lokala och ekologiska råvaror. Med Johannas erfarenheter från bageribranschen i Frankrike faller det sig naturligt att blanda både svenskt och franskt.
– Därav namnet Kroasang. Det blir en blinkning till den konstanta felskrivningen och feluttalandet som svenskar ofta gör, säger hon och skrattar.
Och visst kommer det att bjudas på den franska klassikern.
– Men vi kommer även att ha bullar, bröd och smörgåsar. Då och då kan vi slänga in lite kondisgrejer eftersom vi båda har en konditorutbildning.
Johanna Dahlborn hoppas att Kroasang blir en trevlig tillgång i kvarteret för boende i såväl Svartbäcken som Tuna backar.
– Och kanske är det någon från stan som också kommer att hitta sig ut till oss.
Exakt när det nya bageriet kommer att slå upp portarna är inte spikat, men förhoppningen är i början av augusti.
– Jag och Kalle går bra ihop. Vi har goda egenskaper som kompletterar varandra, menar Johanna.