27 skjutningar på två år – så går utredningarna

Ett stort antal utredningar om skottlossningar i Uppsala under 2019 pågår. Enligt polisen är alla ouppklarade utredningar öppna. Här är en uppdatering om läget i några.

15 juli 2019 10:00

25 juni: Skott avlossades i Stenhagen. Ingen ska ha skadats. Under natten greps fem män som senare släpptes när bevisläget inte stärkts.

19 juni: Flera skott avlossades vid Gottsunda Centrum. En man skadades och vårdas ännu på Akademiska. Händelsen utreds som försök till mord. Enligt utredningschefen Cecilia Winblad finns flera spår och polisen väntar på analyssvar från Nationellt forensiskt center, NFC. Bildbevisning finns, men ingen har kunnat gripas. Kopplingar till andra skjutningar kan enligt polisen inte uteslutas.

10 juni: En person skadas när skott avlossas på Blomdahls väg i Gottsunda kring klockan 13. En 16-åring är häktad, misstänkt för inblandning i mordförsöket. Skjutningen kan enligt polisen vara kopplad till andra, före och efter i tid.

4 juni: Polis kallades till Gottsundagipen efter att två personer på en moped hade avlossat skott mot en man. En person ska ha skadats. Analyssvar från NFC avgör om polisen kommer vidare.

2 juni: Parkeringen vid Gottsunda centrum spärrades av efter att två personer på en mc eller moped ska ha avlossat flera skott. Enligt polisen är framgångsfaktorerna i utredningen små.

16 februari: En man i 60-årsåldern sköts till döds i Slavsta. Ingen har frihetsberövats som misstänkt för mordet. Koppling till andra skjutningar kan inte uteslutas enligt polisen.

8 januari: Skott avlossades under eftermiddagen mot en lägenhet på Jenny Linds väg i Gottsunda. Ingen har gripits. Polisen ser händelsen som separat.

Två utredningar om mord under 2018 pågår. Den ena, om dödsskjutningen i Gränby 2 november, kommer upp tingsrätten i höst. I den andra, om en skjutning en vecka senare på Heidenstamstorg, har polisen efterlyst uppgifter via massmedia, men helt utan resultat.

LÄS MER: Elva skottlossningar under 2019

LÄS MER: Sexton skjutningar under 2018

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Niklas Skeri

Ämnen du kan följa