Uppsala kommun har gjort en så kallad lex Sarah-rapport angående vad som hände den där natten när Marie Ljungqvists far avled i hemmet och en läkare fick det felaktiga beskedet att det inte fanns anhöriga.
– Jag kan inte svara på enskilda frågor under utredningen, säger Paulina Karlsson, områdeschef inom hemvården.
En lex Sarah-rapport ska göras enligt socialtjänstlagen vid misstanke om ett missförhållande.
Att det varit många olika aktörer inblandade, kommunen, regionen, polisen och ett transportföretag som ska hämta den avlidne, gör situationen svår.
– Det är en faktor här, det är väl det jag kan säga, säger Paulina Karlsson.
I en lokal rutin för en hemvårdsenhet som UNT fått ta del av beskrivs noga hur personalen ska skapa ett värdigt omhändertagande vid ett dödsfall. "Tänd ett ljus eller en liten lampa. Det ser lugnt och rofyllt ut. Sätt gärna in någon blomma", står det bland annat.
Marie Ljungqvist fann sin far under ett överkast på hallgolvet, utan att ha fått kännedom om att han dött. Hon är kritisk mot bemötandet familjen fått. De har uppfattat en ovilja att svara på frågor.
– Vi beklagar och har full förståelse för att situationen är svår för de anhöriga och att de behöver få en förklaring till hur det gick till. Det är angeläget för oss att ta reda på exakt vad som hände när deras far gick bort och därför utreder vi detta grundligt för att förhindra att detta händer igen, säger Paulina Karlsson.