– Vi har inte haft kontakt med dem på fyra dagar. Men imorse svarade vår sons mormor. Då berättade de att staden var helt tyst, säger Khayal Musayev.
Khayal Musayev, 40 och Anastasia Gorelova, 30, har precis gjort sig iordning för dagen. Klockan är 10 och utanför strålar solen. Tillsammans bor de på ett tillfälligt evakueringsboende i Valsta. Kvar i krigets Melitopol i Ukraina är deras 11 åriga son Artem Gorelov som bor hos mormor Nadeja Stepanenko, 56.
Familjen bodde tillsammans i Melitopol, en stad i syödstra Ukraina på 150 000 invånare, nästan som Uppsalas tätort. När ryska armén närmade sig gränsen, så blev det oroligt i staden. Då förlorade Khayal och Anastasia sina jobb.
– Vi begav oss till Lviv för att se om vi kunde fly och få jobb där.
En dag senare, den 24 februari, invaderade ryska styrkor Melitopol, staden där sonen befann sig. Borgmästaren i staden avsattes och hamnade under ryskt styre.
– Vi visste inte vad vi skulle göra, säger Khayal.
Khayal, som kommer från Azerbajdzjan, behövde inte stanna för att strida och flydde till Polen. Hans fru Anastasia ville dock inte ge upp hoppet om sin son och valde att stanna i Lviv.
– Min fru hörde kriget, skotten, explosionerna och flygrädslarmen i Lviv. Hon såg vad som hände, säger han.
Men till slut bestämde sig även hans fru för att fly.
– Jag hade tidigare tävlat i karate i flera länder däribland Sverige. När kriget bröt ut, så kom jag tänka på att Sverige är ett välordnat land.
Nu hoppas de på att det ska öppnas en så kallad grön korridor, en passage utan krig, så att Anastasia ska kunna åker ner och hämta sonen.
– Jag hoppas på framtiden. Vi vill gärna fortsätta bo här och jobba.
Idag är det enligt UNICEF, som är på plats i Ukraina över 2 miljoner barn har flytt från Ukraina och 2,5 miljoner barn som har flytt inom landet. Det innebär att över 60 procent av Ukrainas barn har lämnat sina hem sedan kriget började (cirka 7,5 miljoner barn bodde i Ukraina innan kriget).
– Det är viktigt att föräldrar som befinner sig i Sverige utan sina barn registrerar sig så att en familjeåterförening kan bli möjlig. Över längre tid kan det bli svårare att hitta varandra igen, säger Petter Gustafsson, pressekreterare på UNICEF.