Iberico verkar ha hittat rätt efter flytten från Svartbäcksgatan. Det är ofta välbesatt i lokalen intill Fyristorg, som känns ganska mysig och varm i rustik stil med rutiga dukar. Sen får "känsliga" besökare bortse från kitsch i form av tjurfäktningstavlor och inte helt autentiska tegelväggar. Populariteten kommer emellertid med ett pris: det är långa väntetider och serveringspersonal som inte riktigt hinner med. Maten har ryckt upp sig ett snäpp. Lite mer kraft läggs på presentation och i viss mån smaker, även om det genomgående serveras mat som saknar nödvändig sälta och i vissa fall hetta.
Rätterna kommer i varierande storlekar. 3-5 stycken krävs för att bli mätt, men menyn är oerhört bred (närmare 70 rätter) och det är nästan som förgjort att kunna bestämma sig för vad som ska väljas och sen komma ihåg det när man väl får beställa. Patrullen önskar sig helt klart en krysslista, det skulle underlätta också för den hårt belastade personalen. Utöver tapas finns det också pinchos, montaditos (småmackor) och paella, som delas på två personer.
Det är lika bra att gå på det bästa med en gång, tortilla de patatas (39 kr). Tortillan, med lök och potatis, är precis som man vill ha den, hög och tjusig, smakrik och alldeles lagom kompakt. Också klassikern patatas bravas med tomatsås och aioli är ett måste bland beställningarna, det är vitlöksstarkt, salt och frasigt. Kanske med en väl tung paprikakrydda, men det är i alla fall smakrikt. Aiolin till är också riktigt fin. Detsamma kan verkligen inte sägas om de vitlöks- och chilistekta räkorna i olja (89 kr). Det är inget fel på konsistensen, men det smakar faktiskt hart när ingenting. Inte heller bläckfisken (sepia con ajo 69 kr), som också är mjäll och fin - men vad hjälper det?
De spanska köttbullarna i het tomatsås då (59 kr)? Tyvärr, tomatsåsen är väl okej men knappast het och köttet är frapperande smaklöst. Vitlöksfrästa champinjoner vill vi helst heller inte beställa igen, en så enkel rätt, som ändå inte smakar något vidare, går det helt enkelt inte att ta 59 kronor för. Den friterade getosten med fruktkonfit smakar gott, men blir lite seg efter sin fritering (79 kr). Ett skönt avbrott till det lite oljiga är inlagda miniauberginer (39 kr) med apelsinsmakande marinad. Och Boquerones (59 kr), det vill säga sill i vinägrett, ger också välkommen syrlighet.
De pinchos som patrullen provat är helt okej, men känns kanske lite enkla. Som de förvisso ska vara, men då är de i sin ursprungsform tänkt att konsumeras på stående fot i en bar. Sitter man till bords och får vänta lång tid på maten är situationen en annan.
Det finns onekligen mycket att välja på när man besöker Iberco. Det gäller dock att pricka rätt i menyn. Finns det plats, och tid, för efterrätt är kokosglassen (69 kr) ett bra val -en ljuvt kokosstinn, söt avslutning. Och crema catalanan är härligt lent gräddig och med krispigt täcke (69 kr).
Det är kul att Iberico satsar och det är en trevlig atmosfär de fått till på nya adressen. Men de skulle kunna vara än mer offensiva och stärka såväl smaker som service.