Valsta bibliotek hÄlls stÀngt igen

Kommunens nÀst största stadsdel Àr utan bibliotek igen. Men det planerade kaféet kan öppna ÀndÄ.

Valsta bibliotek och Valsta kontaktcenter har Äterigen stÀngts pÄ obestÀmd tid framöver.

Valsta bibliotek och Valsta kontaktcenter har Äterigen stÀngts pÄ obestÀmd tid framöver.

Foto: LĂ€sarbild

MĂ€rsta2019-09-13 12:00

Problemen har kantat lokalen i Valsta centrum dĂ€r biblioteket Ă€r inrymt sedan 2014. TaklĂ€ckage och avloppslukt var tidigare orsaker till att biblioteket stĂ€ngdes. Även otrygghet drabbade dem under en period. Lokalen skulle dĂ€refter renoveras av fastighetsĂ€garen och var stĂ€ngd i nĂ€stan tvĂ„ Ă„r. Nu har personal Ă„terigen drabbats av problem pĂ„ sin arbetsplats.

– Jag tycker att det Ă€r trĂ„kigt för Valstaborna och konstigt att det inte gĂ„r att fĂ„ ordning pĂ„ luften, sĂ€ger oppositionsrĂ„det Marie Axelsson (S) som pĂ„ senare tid har vistats mycket i Valsta.

Biblioteket och kontaktcentret har denna gĂ„ng varit stĂ€ngt sedan i tisdags 9 november. NĂ€r lokalen kan öppna igen Ă€r oklart. 

MÄnga undrar nu hur det ska gÄ med det nya kafé som den ideella organisationen SkyddsvÀrnet sagt att de ska driva hÀr tillsammans med Sigtuna kommun.

– Vi kommer att kunna öppna Ă€ndĂ„, eftersom kafĂ©lokalen Ă€r fristĂ„ende och ligger vĂ€gg i vĂ€gg med biblioteket, sĂ€ger Nilla Helgesson, direktor pĂ„ SkyddsvĂ€rnet.

Just nu vÀntar de pÄ att kommunen ska ÄtgÀrda elinstallationerna i rummet.

– Men vi kommer vara med pĂ„ Skördefesten i Valsta i morgon (lördag 14 september) för att berĂ€tta om kafĂ©et. Sedan har vi goda förhoppningar om att kunna öppna i nĂ€sta vecka, sĂ€ger Nilla Helgesson.

TvÄ mÄl med Valsta kafé Àr att besökarna i Valsta Centrum ska uppleva en större trygghet och att de personer som arbetstrÀnar dÀr ska kÀnna ökad delaktighet och inflytande i tillvaron.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!