Konkurs inledd mot restauratör i Lövstabruk

Toboföretaget Litreb som drev värdshuset i Lövstabruk i somras har begärts i konkurs i Varbergs tingsrätt. Flera företag, myndigheter och privatpersoner har stora ekonomiska krav på företaget.

konkursen mot den restauratör som tidigare drev värdshuset i Lövstabruk har inletts.

konkursen mot den restauratör som tidigare drev värdshuset i Lövstabruk har inletts.

Foto: Eva Hellberg

Lövstabruk2019-11-19 20:00

– Jag har inlett en konkursutredning och det man kan konstatera är att det finns en del fordringar på bolaget men väldigt få tillgångar, säger advokat Anders Eriksson från advokatfirman Ertsborn i Falkenberg.

Litreb arrenderade tidigare i år värdshuset i Lövstabruk av Statens fastighetsverk (SFV). Avtalet löpte på tre månader, från juni till sista augusti. Hyran uppgick till 20 000 kronor i månaden för värdshus, hotell och konferenslokaler.

Företaget betalade aldrig någon hyra, enligt SFV. Detta gjorde att myndigheten inte förlängde hyresavtalet. Istället sökte och hittade man en ny arrendator som man skrev ett treårigt avtal med för en tid sedan.

– Vi har ekonomiska krav på runt 120 000 kronor på Litreb, säger Cecilia Wretling,  fastighetsförvaltare på SFV.

Även två företag samt flera av de som arbetat på värdshuset har ekonomiska krav på Litreb. 

Varför Litreb, som bedrivit verksamhet i uppländska Lövstabruk, haft sitt säte i Halland är oklart i dagsläget, enligt Anders Eriksson.

– Jag utreder detta samt övriga delar av konkursen. Det går inte säga någonting om vad som skulle vara syftet med det, men vi stöter på detta vid en del konkurser av olika skäl, säger Anders Eriksson.

I början på december är det edgångssammanträde i tingsrätten i Varberg där Anders Eriksson ska lägga fram bouppteckningen med konkursboets tillgångar och skulder.

Karta: Lövstabruk
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!