Nu rullar skolbussarna igen

Alla skolbussar i Knivsta stod stilla på torsdagsmorgonen. Trafiken ställdes in på grund av svår halka men vid lunchtid var det sandat och bussarna rullade igen.

17 januari 2019 07:59

Skolbussarna i Knivsta var inställda efter snöovädret. Anledningen var att det rådde extrem svår halka på de mindre vägarna i kommunen.

– Bussarna kör på mindre vägar där det är extremt halt. Vi har gjort bedömningen att det inte är trafiksäkert, sade Stefan Adolfsson på UL.

Den övriga busstrafiken hade också problem med att ta sig fram i halkan, vilket leder till stora förseningar i Knivsta, Enköping och Håbo kommun.

Vid Bäddarö utanför Grillby var skolbussen tvungen att vända på grund av det hala väglaget.

I Torsby, Svanviken, söder om Lillkyrka, kunde inte bussen köra ända fram. Övriga turer har gått i stort sett normalt, säger Leif Hultin, trafiksamordnare för skolbussarna i Enköping.

Han har själv varit ute på sträckan Långtora-Härkeberga.

- I går kväll hade det inte gått att köra, så vi hade beredskap för att det skulle kunna ha blivit värre, säger han.

Leif Hultin på Bergkvarabuss säger att skolbusstrafiken på Enköpings landsbygd bör kunna flyta på som planerat under torsdagseftermiddagen.

Linje 183 mellan Sigtuna och Knivsta var inställd de första morgontimmarna.

– Vi har inga ambitioner på att driva på trafiken i den här svåra halkan. Det här gör vi i väntan på att Trafikverket sätter i gång med sin halkbekämpning, sade Stefan Adolfsson.

LÄS MER: Snön ett problem för hemtjänsten

LÄS MER: Trafikverket varnar för halka på de större länsvägarna

LÄS MER: Tågstrulet tar ännu längre tid

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Hellberg/Anders Liljestrand