”Knepigt utredningsläge kring mordet”

Mannen som hittades mördad och bränd i Forsby, i Knivsta kommun, för drygt två veckor sedan var känd av polisen sedan tidigare, vilket SVT Uppsala var först att rapportera om. Mordoffret var inte heller skriven på någon adress vilket polisens spaningsledare Ove Dahlberg menar försvårar utredningen.

4 mars 2019 17:00

Det var torsdagen den 21 februari som räddningstjänsten i samband med en släckningsinsats i Forsby, i Knivsta kommun, fann en kropp. Polis kallades till platsen och inledde en förundersökning gällande mord.

Ett par dagar senare kom beskedet att kroppen identifierats och att anhöriga underrättats. Den 4 mars berättade Uppsalapolisen att förundersökningen går framåt men att det fortfarande finns många frågetecken.

– Mordoffret har inte varit skriven på någon adress så man kan säga att han varit "hemlös". Men det gör utredningsläget lite knepigare då han inte har någon lokal förankring till Knivsta eller länet, säger Ove Dahlberg.

Är han känd för polisen sedan tidigare?

– Han är känd sedan tidigare men var inte efterlyst. Han är inte gängkriminell eller något sådant, säger Ove Dahlberg.

Hur fortgår utredningen?

– Just nu håller vi många förhör med folk i hans omgivning för att kartlägga honom och hur han rört sig under sin sista tid i livet. Det finns personer där som är mer eller mindre intressanta. Sen är det normal kartläggning där vi söker i olika register, säger Ove Dahlberg.

Polisen fortsätter vara förtegna kring dödsorsaken.

– Kroppen var brännskadad men det betyder ju inte att det var dödsorsaken. Vi har en god bild av hur han dog men det är inget jag kan gå in på, säger Ove Dahlberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
David Rydell

Ämnen du kan följa