Kroppen hittades i rishögsbrand

Den person som under förra veckan påträffades död utomhus strax utanför Knivsta hade så svåra skador att kroppen inte gick att identifieras. Nu bekräftar Storstockholms räddningscentral för UNT att de hittade kroppen i samband med släckningen av en rishögsbrand.

25 februari 2019 12:49

Skogsområdet där kroppen hittades i Forsby beskrevs under måndagen förra veckan som en eldplats. Rishögar och gammalt sly låg om vart annat där polisen, bakom väl tilltagna avspärrningsband, säkrade spår som kunde svara på hur den påträffade personen bragts om livet. Polisen har varit väldigt förtegen om vad som hänt personen.

Inledningsvis gick det heller inte att identifiera den påträffade på grund av omfattande skador. Skador som polisen inte heller har velat kommentera. Nu bekräftar däremot en ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral att kroppen hittades när räddningstjänsten skulle släcka en brand.

– Räddningstjänsten åkte på ett larm om en rishög som brann klockan 05:39 och där hittade man en kropp, säger ledningsoperatören som vill vara anonym till UNT.

Även SVT nyheter Uppsala har fått flera av varandra oberoende indikationer på att polisens oförmåga att identifiera kroppen ska ha med brandskador att göra.

– Det börjar inte brinna av sig självt där vid den här tiden på dygnet, säger en person med insyn i ärendet till SVT nyheter Uppsala.

Trots bekräftelsen från Storstockholms räddningscentral om var man fann kroppen så är polisen fortsatt förtegen om alla detaljer kring den avlidne.

– Våra förundersökningsledare vill inte att vi kommentera någonting om kroppens skador, säger Pelle Nellberg, presstalesperson vid RLC polisområde mitt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Felix Blom