Prisad konditor öppnar bageri

Uppsala får ett nytt bageri när Frida Leijon – Årets konditor i Sverige i fjol – startar ett nytt företag.

Uppsalakonditorn Frida Leijon startar eget.

Uppsalakonditorn Frida Leijon startar eget.

Foto: Pressbild - årets konditor

Ekonomi2017-06-15 15:13

Frida Leijon är chefskonditor på Güntherska där hon har jobbat i fyra år. Nu gör hon sin sista vecka på hovkonditoriet innan det blir dags för nya utmaningar. Tillsammans med sin sambo Susanna Johansson har hon bestämt sig för att öppna ett eget bageri i Uppsala.

– Det känns jättekul – jag är lyrisk. Men samtidigt är det lite läskigt. Det är en stor grej och mycket pengar som ska in i det för att få det att gå runt, men vi tror stenhårt på det här, säger Frida Leijon.

På vilken plats bageriet kommer att husera vill inte konditorn gå ut med riktigt än.

– För en bageriverksamhet är det en större lokal. Den kommer att vara öppen så att man kan stå och se det vi gör för hand. Det är inte ett bageri idag, så vi kommer behöva renovera, fixa och köpa in grejer för att anpassa lokalen.

LÄS MER:Årets konditor finns i Uppsala

I slutet av sommaren hoppas hoppas man kunna öppna bageriet.

– Vi kommer att ha ett helhetskoncept med allt från bröd och tårtor till kurser och events.

LÄS MER:Julgott med stans mästerbagare

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!