De tog över den tomma lokalen på torget i Bäcklösa – som ligger mellan Gottsunda och Ultuna vid Dag Hammarskölds väg – för en tid sedan.
Sedan den tidigare restaurangägaren flyttade ut i slutet av förra året har lokalen stått tom.
Tidigare fanns här en grekisk restaurang. All den blåvita typiska grekiska fernissan har nu bytts ut mot moderna träpaneler.
– Vi ville sätta vår prägel på restaurangen, säger Stera Muqdad.
Familjen Muqdad har de sex senaste åren drivit en restaurang med samma namn i Umeå. Precis som i norr kommer fokus i Uppsala att vara pizza, kött och hamburgare.
– Vi har haft planer på att öppna ytterligare en och börja bygga en kedja av restauranger. Nu när vi flyttade till Uppsala så kändes det naturligt att ta det steget och utveckla verksamheten.
Vad var det som lockade att öppna en restaurang i Uppsala?
– Uppsala är en stor och expansiv stad. Det är bara att titta ut här i området. Det är redan många som bor här och det kommer att byggas ytterligare bostäder.
– Sedan är det mycket rörelse i området med människor som ska antingen mot Gottsunda eller Ultuna. Vi hoppas och tror att en del av dem stannar här hos oss och äter, förklarar Stera Muqdad.
Hon berättar att de tittade på flera olika lokaler i Uppsala innan de bestämde sig för lokalen i Bäcklösa.
– Vår restaurang i Umeå har lite av kvarterskrogskänsla. Vi tror att vi kan skapa samma atmosfär och stämning här.