De lämnar Ultuna och tavernan för exklusiv cuisine

Den grekiska restaurangen Opa lämnar Ultuna för Uppsala centrum och byter tavernan mot en exklusivare cuisine. "Vi vill nå en bredare krets av Uppsalabor med vår mat", säger krögarna Ioannis och Georgios Mirianidis.

Det är krögarna Ioannis och Georgios Mirianidis som driver Opa. Nu flyttar de från Ultuna till centrala Uppsala.

Det är krögarna Ioannis och Georgios Mirianidis som driver Opa. Nu flyttar de från Ultuna till centrala Uppsala.

Foto: Kjell Sjöberg

Ekonomi2022-12-17 21:00

I mitten på januari nästa år öppnar restaurangen i de lokaler på Dragarbrunnsgatan där vietnamesiska An Nam är i dag.

– Vi har letat bra lokaler i centrala Uppsala en längre tid. Vi har tackat nej till flera alternativ, men när det här stället blev tillgängligt kändes det helt rätt, säger Ioannis Mirianidis.

undefined
Det är krögarna Ioannis och Georgios Mirianidis som driver Opa. Nu flyttar de från Ultuna till centrala Uppsala.

De menar att den del av Dragarbrunnsgatan där de nu flyttar in är på väg att bli en av Uppsalas stora restauranggator. 

Förutom Opa håller även Plock, Markus Samuelssons Kitchen and Table, hamburgerstället Brödernas, Ll'Amice, sushirestauranger samt Kött, Kök och Bar (som slår upp sina portar efter nyår) till på gatan.

Precis tunt hörnet hittar man också belgiska Bierhuis, samt Tegel.

undefined
Opa ska flytta in i de lokaler på Dragarbrunnsgatan där vietnamesiska An Nam håller till i dag.

– Konkurrens är bra och vi kan dra nytta av varandra och locka många Uppsalabor. Lägg sedan till att det finns flera hotell på gatan och så håller nya Filmstaden på att byggas där. Även det är positivt när det gäller tillströmningen av kunder, säger Georgios Mirianidis.

Både far och son Mirianidis konstaterar att det i dag endast finns två grekiska restauranger i centrum av Uppsala.

– Det är två bra restauranger, men vi vet att vårt koncept med en cuisine där vi vill lyfta presentationen av maten och smakupplevelserna ett steg till och bjuda på bland grekiska tapas, fräsch bläckfisk och andra klassiker som det kan vara svårt att laga till hemma i köket, förklarar Ioannis Mirianidis.

undefined
Ioannis och Georgios Mirianidis.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!