För knappt ett år sedan intog restaurangen La Parrilla en ny skepnad när man delade upp sin lokal i två delar med skilda koncept och två separata kök. Besökarna som äntrade restaurangen möttes först av Market och lite längre in låg Grill – men nu läggs Market-delen åt sidan.
– Vi vill ta grillen vidare och ta det till sin spets, säger ägaren Rafael Löfstedt.
LÄS MER :5 saker du borde äta just nu
Lokalen delas av med en vägg och den halvan där Market låg, med ingång ut mot Vaksalagatan, kommer att hyras ut till en annan hyresgäst från och med den första juni.
– Det är några kända Uppsalaprofiler som kommer driva restaurang där, säger Rafael Löfstedt som i övrigt är förtegen om vilka det är som står bakom nyöppningen.
LÄS MER:Så blir det nya Flustret
I samband med det genomgår också La Parrilla en del andra förändringar. En ny bar med sittplats för ungefär 50 personer samt en ny festvåning och en ny entré som vetter utåt gränden är några av dessa. Dessutom så kommer menyn att förändras och lunchserveringen kommer att fortsätta – men inte i bufféform.
– Sedan är tanken att ta det här vidare ut i Sverige. Vi har kommit långt i förhandlingarna om att öppna en restaurang även i Stockholm, säger Rafael Löfstedt.