Snecker-vänstern är det sista förorten behöver

Därför sprider Vänsterpartiet konspirationsteorin om att svenskar vill "ta era barn".

Ledarkrönika 9 september 2022 14:49
Detta är en ledarkrönika. UNT:s ledarsida är liberal.

Vänsterpartiets rättspolitiska talesperson Linda Snecker gick upp på scenen i Skäggetorp i Linköping och ropade att det finns partier som "vill tvångsomhänderta era tvååringar om de inte pratar perfekt svenska".

Påståendet om Liberalerna, som ju har föreslagit språkbedömningar av 2,5-åringar och språkförskola, är en lögn. Men det värsta är att Vänsterpartiet göder den islamistiska desinformationskampanjen mot svensk socialtjänst. Det sprider oro och kan få föräldrar att inte våga söka hjälp.

 

Sneckers uttalande har väckt förvåning, men är typiskt för den identitetspolitiska vänster som gör gemensam sak med islamister.

Mikail Yüksel som leder partiet med det ironiska namnet Nyans twittrade efter Sneckers tal i Skäggetorp att "Partiet Nyans hårda arbete fortsätter att ge resultat. Vänsterpartistiska riksdagsledamöter har börjat prata även om LVU-missbruket efter islamofobi." 

Redan för några år sedan höll aktivisten Kitimbwa Sabuni, som på senare år har varit utbildningsledare på länsstyrelsen i Stockholm, ett tal i Rinkeby. Kampanjen Förorten mot våld hade tagit fart och i sitt tal sade Sabuni följande:

"Visste ni att 32 000 barn varje år tas ifrån sina föräldrar och i stället placeras utanför föräldrahemmet genom socialtjänstens ingripanden. Helt säkert har de flesta av dem bakgrund i den delen av världen som tidigare var koloniserad Asien, Afrika och Latinamerika. Det handlar om våra svarta och bruna barn, de som kallas ”andra generationens invandrare”, som flyttas från miljonprogramsområdena till majoritetssvenska familjer i villa- och radhusområdena. 

Socialtjänstens utredningar är inte rättssäkra utan kan byggas på vita socialsekreterares fördomar mot andra kulturers uppfostringssystem och en förvissning om att det är bättre för våra barn att växa upp i vita medelklassfamiljer. Det finns inget nytt med detta. Under den koloniala ordningen hämtar kolonisatören vad den behöver från den koloniserade. Även deras barn."

 

Hela talet lades ut på webbtidningen Feministiskt perspektiv. Eftersom talet i fråga inte kommenterades får man intrycket att vänsterfeministerna som driver sajten inte hade några större invändningar mot innehållet. 

Under just en Förorten mot våld-manifestation kallades politiker för ”smuts och djävulens anhang” från scen. Aida Hadzialic (S) och Amineh Kakabaveh, då V-politiker, pekades ut som ”husblattar” (Expressen, 21/12, 2016). Dessutom anklagades socialtjänsten för att vara rasistisk.

Det verkar inte ha spelat så stor roll för Vänsterpartiets dåvarande partiledare Jonas Sjöstedt, som delade ut pris till Förorten mot våld. 

 

Delar av vänstern - inspirerad av kulturrelativistisk identitetspolitik - har haft uppenbara problem med att behandla frågor om rasism, feminism, och religiös fundamentalism. Det var därför Vänsterpartiet hade svårt att hantera en socialist som Amineh Kakabaveh, som envist kritiserar islamister och hedersförtryck, i partiets riksdagsgrupp. Och det är därför V-företrädare sprider konspirationsteorin att svenskar "vill" ta ifrån förortsbor deras barn.

Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar väljer att inte ta avstånd från Linda Sneckers uttalande - hon attackerar i stället Liberalerna. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa