Byggstart för nästa stora projekt

Efter Juvelen har det blivit dags för nästa stora kontorsprojekt vid Resecentrum. Redan innan byggstart har fastighetsägaren Vasakronan hyrt ut över hälften av ytorna i Magasin X.

3 juni 2019 18:30

Tidningen har tidigare skrivit om Magasin X som under hösten börjar byggas vid den västra sidan av järnvägen nära Resecentrum, strax intill Fjalars gränd, på mark som i dag främst används till parkeringsplatser. Den sju våningar höga byggnaden utmärker sig genom att stommen är byggd helt i trä, vilket gör byggnaden unik som Sveriges första kontorshus av det slaget.

Sammanlagt kommer Magasin X att ha 11 500 kvadratmeter uthyrningsbar area. Nu meddelar Vasakronan att 65 procent av ytan är uthyrd månader innan bygget ens har påbörjats. Bland annat kommer fastighetsägarens egna Uppsalakontor att finnas i huset. Klara hyresgäster är även Skatteverket (3 500 kvadratmeter) samt White arkitekter (1 000 kvadratmeter).

– Vi ser fram emot att flytta in i en unik byggnad med högt ställda krav på både den arkitektoniska gestaltningen och på hållbarheten. Flytten till Magasin X kommer dessutom att underlätta för oss att nå de högt ställda hållbarhetsmål vi har för vår egen verksamhet, säger White arkitekters kontorschef i Uppsala, Martin Ehn Hillberg, i ett pressmeddelande.

Kvar att hyra ut finns nu 35 procent av lokalerna, det vill säga runt 4 000 kvadratmeter.

– Magasin X är ett starkt bidrag till vår vision om att skapa långsiktigt hållbara fastigheter och lokallösningar, för människa och miljö, säger Vasakronans regionchef i Uppsala, Jan-Erik Hellman, i ett pressmeddelande.

Enligt planen ska fastigheten, som väntas kosta 530 miljoner kronor att bygga, stå klar våren 2021.

LÄS MER: Rekordstort trähus byggs vid Resecentrum

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Gustaf Andersson

Ämnen du kan följa