Wall Street-protest nådde Uppsala

För en knapp månad sedan inleddes en aktion på Wall Street i New York mot storbolagens och bankernas ”girighet”. Occupy Wall Street-rörelsen har via Facebook spridit sig över världen, och på lördagen hölls en manifestation på Stora Torget i Uppsala.

15 oktober 2011 17:51

Ett budskap med orden ”Vi har en revolution på gång som vill få dig att vakna” mötte lördagsflanerande Uppsalabor vid Stora torget, där manifestationen Occupy Uppsala inleddes vid 13-tiden. Samtidigt hölls liknande manifestationer på 600 platser i 60 länder.
– Det är dags att säga ifrån nu. Girigheten finns överallt, inom klimatförhandlingarna som hela tiden försenas på grund av oljeintressen, i bankvärlden, där vi vanliga medborgare får betala bankkriserna. Och här i Sverige drabbas folk som är sjuka och arbetslösa allt hårdare. Vi lever i en jävlig tid, och sitter i klorna på systemet, sa Marianne Gustafsson, en av demonstranterna på Stora Torget.

Det är Charlotte Therese Björnström, Uppsala, som tagit initiativet till lördagens manifestation, och hon var nöjd över uppslutningen.
– Folk börjar säga vad de tycker. Allt fler ansluter sig till vårt budskap: att vi är trötta på att en procent av befolkningen, den rikaste delen, förstör tillvaron för de övriga 99 procenten, sa Charlotte Therese Björnström.
På de handtextade demonstrationsplakaten kunde man läsa budskap som: ”Hållbarhet nu! Stoppa tillväxthysterin”, ”Klimatet kräver: stå upp mot girigheten”, och Let´s unfuck the world”.
Anna Fröding, Uppsala, tvekade inte att ansluta sig till manifestationen:
– Jag hoppas att Occupyrörelsen sprider sig och blir en motkraft mot nyliberalismen, sa hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!