Vikstastipendium till Hasse Gille

Även om det duggregnade envist under söndagen svek inte publiken Vikstadagen, även om antalet besökare var något färre än vanligt.

25 juli 2010 18:00

Desto varmare och gemytligare var det inne i bygdegården, dit arrangemanget flyttades från tunet utanför Viksta kyrka. Bland alla fioler och nyckelharpor fanns även en ”riktig” harpa, som trakterades av unga Chiaki Ulmeda. Årets Viksta-Lasse-stipendium gick till Hasse Gille, som förutom nyckelharpa även spelar jazz.
– Jag tycker det är jättekul att få en sån här utmärkelse på äldre dagar, kommenterade han. Under Vikstadagen firades även Gunnel Viking, barnbarn till Viksta-Lasse, för att hon nyligen utnämnts till riksspelman. Som tack för blommor och applåder spelade hon Eklundspolskan nr 1 för publiken.

Något buskspel ute på kyrktunet blev det inte denna regniga söndag, men en grupp på 10-15 spelmän hade i stället samlats i ett av de angränsande rummen för en stunds samspel. Vikstadagen inleddes traditionsenligt med gudstjänst i Viksta kyrka, följd av spelmansstämma med lokala spelmän.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Anna Bill